Înregistrare cu Ponta mulţumindu-i pentru voturi viitorului denunţător Păun!

Vestea că deputatul minorităţii rrome, Nicolae Păun, s-a apucat să devină „scriitor” la DNA, a coincis cu publicarea pe internet a unei înregistrări video în care acesta primeşte mulţumiri de la Victor Ponta pentru voturile pe care fostul premier le-a primit în 2012 de la comunităţile de rromi din Gorj, în special din Târgu Jiu. Discuţiile pe acest subiect i-au pus şi pe liberali în mişcare, care cred că liderii PSD Gorj ar trebui să ofere mai multe explicaţii despre modul în care s-au cheltuit banii alocaţi de Guvernul Ponta pentru comunităţile de rromi din judeţ.

Memoriul pe care Nicolae Păun l-a depus la DNA şi în care explică modul în care a cheltuit fonduri guvernamentale în comunităţile de rromi din Gorj şi Constanţa, acolo unde au candidat Victor Ponta şi Mădălin Voicu, a reaprins discuţiile în jurul acestui subiect. Deputatul aflat în spatele gratiilor are strânse legături de rudenie şi prietenie cu lideri ai romilor din Gorj și în special din Târgu Jiu, el fiind într-o relaţie foarte bună şi cu Victor Ponta. Lucrul acesta se vede și dintr-o înregistrare în care fostul premier îi mulțumește pentru sprijinul acordat în campania din 2012, în primele minute de după anunţarea exit-poll-urilor.


Înregistrarea a fost publicată pe blogul „presa fără stăpâni” și e făcută în seara zilei de 9 decembrie, când premierul și tot staff-ul său s-au strâns la un local din centrul orașului, unde era și sediul campaniei electorale a lui Ponta. Aici premierul tocmai îi felicita pe liderii rromilor din județ pentru sprijinul acordat în realegerea sa, la un moment dat unul dintre ei dându-i telefonul și spunându-i că la celălalt capăt se află chiar Nicolae Păun.
„Alo! Domnu' deputat, salutare! Victor Ponta sunt. Mulțumesc de sprijin. Oamenii au fost, ca întotdeauna, foarte serioşi. Și eu o să fiu serios. Da? Mulțumesc! Păi, stai, în primul rând trebuia să te felicit, că te-ai reales, nu? Bine, voi sunteți aliații noștri, oricum. Da? Baftă! Mulțumesc mult", îi spunea Ponta lui Păun, într-un moment de bucurie după succesul electoral al ambilor.

Liberalii cer explicaţii
În scandalul banilor pentru rromi folosiţi în campania lui Ponta a intrat ieri și filiala județeană a PNL Gorj. Liberalii au mirosit că e rost să sară un pic la gâtul adversarilor lor din PSD și le-au cerut acestora să ofere explicații despre modul în care s-au cheltuit sumele de bani alocate de Guvernul Ponta pentru comunitățile de rromi din județ. Vizați sunt șefii filialei, deși liderul romilor, Nelu Pavel, a explicat clar că fondurile au venit prin Partida Romilor și au fost folosiți la Târgu Jiu, Țânțăreni și Padeș, liberalii neîntrebând, de exemplu, și primarul din Padeș, care o mai fi el, ce știe despre povestea respectivă.
„PNL Gorj cere liderilor PSD Gorj, Florin Cîrciumaru și Ion Călinoiu, explicații privind modul în care sume uriașe de bani destinate romilor din Gorj, au fost cheltuite pentru campania electorală din 2012 a lui Victor Ponta. Ei sunt cei care trebuie să explice acuzațiile aduse de Nicolae Păun, într-un memoriu adresat DNA, în care deputatul Partidei Romilor a arătat că fondurile alocate Asociației Partida Romilor Pro Europa de către Guvern, pentru activități destinate comunitatii de romi, au fost distribuiți în mod special, în Gorj și Constanța, unde au fost organizate acțiuni ce au avut drept scop câștigarea încrederii electoratului pentru ca Victor Ponta si Mădălin Voicu să câștige alegerile parlamentare din anul 2012. Liderii PSD Gorj trebuie să spună cum a fost posibil, ca de banii destinați unei comunități care se confruntă în Gorj cu probleme serioase legate de sănătate, învățământ sau locurilor de muncă să beneficieze PSD și Victor Ponta”, se arată în comunicatul de presă al PNL Gorj.

Vizualizări: 1,374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: