Condamnare cu executare pentru Bârcină

Omul de afaceri Ion Bârcină, zis Dan Goeru, are toate șansele să împartă în curând celula cu fostul prezidențiabil Constantin Ninel Potârcă, după ce o instanță l-a condamnat joi pentru fapte de corupție. Dosarul este legat de mituirea unui oficial ANRE pentru ca firma gorjeanului să poată livra energie în sistemul energetic.

 Pedeapsa poate fi considerată ca nefiind una mare, dar este cu executare și asta contează, mai ales că și unul dintre băieții lui Goeru este în spatele gratiilor, după ce acum doi ani a fost implicat într-un scandal în centrul municipiului Târgu Jiu. Bârcină și-a recunoscut faptele în fața judecătorilor și, ca urmare, a primit o pedeapsă de 1 an și 4 luni, minimum prevăzut de lege.

El e acuzat că l-a mituit pe fostul șef al ANRE, fostul deputat Gergely Olosz, pentru a primi contracte în domeniul energetic. Olosz a primit o pedeapsă de 3 ani cu executare, verdictul nefiind unul definitiv. În schimb, el va trebui la finalul procesului să dea înapoi banii luați de la Bârcină. „Dispune confiscarea de la inculpatul Gergely Olosz a sumelor de 384.000 Euro şi de 400.000 lei. Menţine sechestrul asigurător dispus prin ordonanţele din 18.03.2011 şi din 01.04.2011 şi puse în executare prin procesul verbal din 05.04.2011, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Gergely Olosz, până la concurenţa sumei de 384.000 Euro (în lei la cursul BNR din data plăţii) plus suma de 400.000 lei", se arată în decizia instanței.

Vizualizări: 1,824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: