Banii pentru romi, în campania lui Ponta! DD vorbea în 2012 de 300.000 de euro!

Deputatul Nicolae Păun a început să scrie memorii către procurorii anticorupţie în care menţionează destinaţia pe care au luat-o banii alocați prin proiecte menite să asigure locuri de muncă sau reconversia profesională a romilor pe care îi reprezenta în Parlament. Destinatarii au fost doi deputați, unul de Gorj, Victor Ponta, iar celălalt de Constanţa, respectiv Mădălin Voicu. Comunităţile de romi de aici au beneficiat de fondurile respective în contextul în care alegătorii nu doar că erau căraţi la secțiile de votare, dar erau şi sfătuiţi să voteze cu candidatul PSD din Colegiul respectiv.

Deputatul Nicolae Păun a explicat în două memorii adresate procurorilor DNA unde au ajuns banii de a căror dispariție e acuzat el. Din spatele gratiilor, ieri fiind menținută măsura arestul preventiv, liderul romilor arată că banii i-a distribuit în județele în care au candidat Victor Ponta și Mădălin Voicu, după cum relatează Adevărul. Cele două județe sunt Gorj și Constanța, la Târgu Jiu fiind încă vie implicarea liderilor romilor în decembrie 2012 pentru a susține candidatura lui Victor Ponta.

Nelu Pavel, consilier județean pe listele PSD, a rămas în istorie cu discursul susținut la un spectacol din Piața Centrală în care se războia pe față cu Dan Diaconescu, cel care i-a făcut zile fripte lui Ponta în campania de acum patru ani și care, între timp, a ajuns în spatele gratiilor pentru fapte de corupție.

„Noi am venit aici după simțul inimii. Noi știm să ne distrăm și Victor Ponta va fi premier! Romii vor vota toți cu Victor Ponta! Noi nu suntem contra istoriei! Am trăit și am conviețuit împreună cu românii și majoritarii și așa vrem să trăim și în continuare. Nu mai puneți botul la vrăjeala unuia din Caracal, care este rudar. Noi suntem mai superiori decât el, că suntem țigani. Nu poate să doboare el un prim ministru și un procuror. Domnule Ponta, gorjenii vă iubesc! Veți câștiga cu peste 70%. S-a mutat circul la Târgu-Jiu, fraților! A venit un alt circ cu un șobolan. Nu te vrem! Părăsește Gorjul!“, spunea Nelu Pavel în urmă cu 4 ani.

 Campanie cu banii din proiecte

Adevărul relatează însă, citând surse DNA, că, la Constanța, Mădălin Voicu și-a făcut campanie electorală în 2012 cu banii proveniți din proiectele derulate de Păun și Partida Romilor. Asociația Partida Romilor Pro Europa a primit fonduri de la Guvern și pentru activități socio-culturale derulate în județul Gorj, Gorjul fiind menționat, de altfel, și oficial de către DNA în dosarul în care procurorii au obținut arestarea lui Păun. Este lesne de făcut legătura între banii respectivi și candidații PSD de la Gorj și Constanța, fiind greu de crezut că romii ar fi fost îndemnați vreodată să voteze, de exemplu, cu Dan Diaconescu.

„Domnul Dan”, chiar și cu un pas în pușcărie la acea vreme, era gata să îi încurce planurile lui Victor Ponta, principalul susținător pe care premierul îl avea la romii din județ, Nelu Pavel, promițând atunci inclusiv că îi va cere daune lui Diaconescu. Fostul patron de la OTV spusese la televiziunea sa că Ponta dăduse prin Nelu Pavel sume mari de bani către romii din județ pentru a-l vota, iar Pavel își vedea atunci spulberate planurile de a mai candida la alegerile parlamentare de peste 4 ani, adică cele din toamna lui 2016, despre care oricum nu mai spune nimic.

„L-am dat în judecată pe Dan Diaconescu pentru că la o emisiune difuzată pe OTV a spus că eu am primit 300 de mii de euro de la Victor Ponta pentru a cumpăra voturile romilor. Acest lucru nu este adevărat şi ca atare l-am acţionat în instanţă pentru defăimare şi declaraţii calomnioase la adresa mea. Dan Diaconescu i-a instigat pe romi, iar aceştia au venit acasă la mine, noaptea, pe la ora unu ca să-mi ceară câte 1000 de euro/persoană. Mi-au speriat copilul şi familia, m-au ameninţat, fiind cât pe aci să-mi spargă geamurile la casă. Dan Diaconescu mi-a dat peste cap toată munca mea de peste 15 ani. Voiam să candidez la parlamentare peste patru ani, însă Diaconescu i-a instigat împotriva mea pe romii din Obreja şi mi-a stricat toate planurile”, spunea Nelu Pavel acum patru ani.

 Audieri în comunitățile de romi

„Se știe de 25 de ani că a fost un parteneriat între PSD și Partida Romilor, o știe toată lumea că țiganii din Gorj și România au fost cu PSD de 25 de ani. S-au făcut verificări și la noi, dacă au primit indemnizația pentru cei care au fost la proiecte. Am avut grupe la Târgu Jiu, Țânțăreni și Padeș. Fiecare și-a deschis cont și banii au intrat în cont. Cred că au fost vreo sută de beneficiari. S-au făcut cursuri, nu e o problemă.  Acum începe campania electorală și cred că de aia e ancheta asta. M-au întrebat și pe mine de la Poliție despre treburile astea, dar și din beneficiari. Au luat pe sărite, i-au chemat și i-au întrebat cum a fost cu cursul, cu banii. În toată țara s-a făcut. Nu am motive să îmi fac griji. Pot merge în orice emisiune să explic lucrurile astea pentru că nu e nimic de ascuns”, spunea ieri Pavel.

Galerie foto



Vizualizări: 3,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: