Fostul şef al IPJ Gorj, martor la DNA Ploiești

Fostul șef al IPJ Gorj, Gheorghe Parepa, revenit la conducerea Direcției de Ordine Publică din IGPR, după ce a plecat de la Târgu Jiu, a făcut ieri și un drum până acasă, la Ploiești, unde i-au dat întâlnire procurorii DNA. Acesta a fost audiat ca martor într-un dosar de corupție, la ieșirea de la audieri fostul comandant refuzând să facă vreo declarație.

Acum un an, când a venit la conducerea IPJ Gorj, Parepa a intrat în istorie cerându-le jurnaliștilor să nu îl fotografieze, filmeze sau înregistreze, lucru care nu a mai fost valabil și după audierile de ieri de la Ploiești. Audierea sa la DNA Ploiești are legătură cu funcția de adjunct al IPJ Prahova pe care a deținut-o până să fie promovat la nivel de București sau chiar în fruntea IPJ Gorj.

Dosarul respectiv este unul în care, inițial, structura centrală a DNA făcuse cercetări. Procurorul Lucian Papici clasase ancheta respectivă, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus recent redeschiderea anchetei și continuarea cercetărilor. În dosar Papici obținuse mandate de interceptare a convorbirilor telefonice purtate de șefi importanți din Prahova, ancheta vizând modul în care un afacerist local a apelat la toți cunoscuții săi pentru a afla din timp dacă este sau nu urmărit de procurori. Printre cei ascultați timp de o lună, conforma mandatului dat de instanță, au fost șefi ai Finanțelor Publice din Prahova, șeful IPJ Prahova și câțiva subordonați ai acestuia, dar fără ca Parepa să figureze pe lista respectivă. Șeful Direcției Generale Anticorupție, președintele Consiliului Județean, șeful DIICOT de la Ploiești, precum și procurori din Parchetul Județean, cu toții s-au aflat pe lista celor interceptați în ancheta lui Papici.

Afaceristul Răzvan Alexe era cel vizat de anchetă, pentru a afla ce știau procurorii despre el acesta cerându-le prietenilor săi aflați în posturi cheie la nivel de județ să îl țină la curent cu informațiile din dosar. Mircea Cosma, șeful Consiliului Județean, avea să fie acuzat ulterior de fapte de corupție, afaceristul povestind în instanță cum împărțea șpăgile cu acesta. La Ploiești, structura locală a DNA a decapitat cam tot ce se putea printre mai marii județului, aici fiind reținut și arestat inclusiv cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, implicat în fapte de corupție, acum procurorii dorind să afle cât de mult cei interceptați l-au ajutat pe Răzvan Alexe să fenteze ancheta în care era implicat.

Vizualizări: 711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: