Inspectoratul școlar vrea să închidă o școală din Gorj. Reacția primarului!

Scandal între o primărie din Gorj și Inspectoratul Școlar Județean. În timp ce instituția a decis să fie desființată o școală pentru că acolo învață prea puțini elevi, autoritățile locale nici nu concep să închidă unitatea de învățământ, mai ales că a fost modernizată recent și că elevii ar fi nevoiți să fie transferați la trei kilometri distanță. „A discutat cu mine doamna inspector general de parcă ar fi prințul moștenitor al Inspectoratului Școlar”, a tunat și fulgerat primarul din Bengești-Ciocadia.

Pentru că nu sunt copii suficienți, școala primară din satul Bengești de Jos va fi închisă. Decizia a fost luată de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, dar autoritățile locale nici nu vor să audă de așa ceva.

Mai ales că școala a fost modernizată recent. În plus, tot în această vară s-a decis și înlocuirea din funcție a directorului școlii din Bengești-Ciocadia. “Ce m-a deranjat cel mai mult de la conducerea Inspectoratului Școlar, această doamnă inspectoare generală, am avut hotărârea de Consiliu Local prin care am stabilit rețeaua școlară. A rămas așa cum a fost aprobată în CL. Însă doamna inspectoare s-a gândit să nu mai țină cont de hotărârea Consiliului Local, după ce că a schimbat directorul, a considerat că trebuie să desființeze o școală din satul Bengești de Jos, o școală care funcționează din 1935. Acolo învață clasele I-IV și grădinița, pe motiv că i-ar mai trebui doi copii la I-IV. Copiii aceștia, de la 4 până la 10 ani, să facă naveta prin zăpadă trei kilometri și să se ducă la școală este ceva imposibil”, a fost semnalul tras de primarul Victor Geogia, la Radio Infinit.

Primarul a adăugat că elevii ar fi nevoiți acum să fie puși pe drumuri și, automat, supuși riscului de infectare odată cu o navetă atât de lungă. Mai mult decât atât, școala are un singur microbuz care trebuie să transporte toți copiii la clase și apoi acasă în condiții de siguranță mai ales în pandemie.

„Am cerut un microbuz de atâtea ori. Avem unul care este proprietatea școlii de vreo 8,9 ani care, după mine, nu mai prezintă o garanție atât de bună. Am discutat foarte evaziv, succint, așa a discutat cu mine doamna inspector general de parcă ar fi prințul moștenitor al Inspectoratului Școlar. Atrag atenția că e cam greu să conducă dânsa Inspectoratul Școlar. Când va începe școala, eu las copiii în curtea școlii și, de acolo, să vină dânsa să meargă cu ei trei kilometri și să-i ducă la școală. Pentru doi copii, vrea să desființeze școala. Se va alege praful acolo. Eu am băgat bani cu doi, trei ani în urmă. Am făcut-o, am modernizat-o. Nu știu ce vor face acum. E păcat că o desființează. Acum, în pandemie, își asumă răspunderea dacă vor fi cazuri de copii îmbolnăviți”, a mai spus primarul din Bengești-Ciocadia.

Vizualizări: 4,911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: