Inspectorii veterinari vă numără animalele din curte

Direcția Sanitar Veterinară din Gorj a dat startul unei campanii de numărare a animalelor din curțile oamenilor. Inspectorii veterinari verifică în primul rând efectivele de bovine, ovine și porcine și au început cu cinci localități din județ. Scopul este acela de a regla baza informatică de date cu realitatea din teren.

Patru echipe de inspectori veterinari au demarat deja campania în localitățile Roșia de Amaradia, Bustuchin, Logrești, Schela și Turcinești. Autoritățile numără animalele din curtea omului și confruntă apoi rezultatul cu baza informatică. ”În această perioadă, inspectorii sanitar veterinari sunt angrenaţi în acţiunea de verificare a deconturilor de inspecții efectuate de către medicii concesionari la circumscripţiile din județul Gorj. Deja patru echipe sunt în comuna Roșia de Amaradia, Bustuchin, Logrești, Schela și Turcinești. Practic, se verifică exploataţiile profesionale, efectivele de animale, mă refer aici la bovine, ovine, caprine și porcine, deci toate animalele crotaliate care există în curtea fermierului şi apoi medical veterinar reglează baza de date din calculator. Asta ca să fie o evidenţă clară, să fie reală baza de date cu realitatea din teren”, a spus Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Protecția Alimentelor Gorj.
În acest mod, inspectorii veterinari îi pot depista mai ușor și pe fermierii care beneficiază ilegal de subvenții APIA prin declararea unui număr mai mare de animale.

Vizualizări: 4,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: