Insuliţa de pe râul Jiu, transformată în şantier

Lucrările de amenajare a zonelor de agrement au transformat Insuliţa de pe Jiu într-un şantier. Până la sfârşitul anului, în partea de sud va fi amenajat un parc, iar în nordul Insuliţei va funcţiona o bază sportivă cu piste pentru role şi biciclete. Valoarea investiţiilor ce vor realizate pentru finalizarea celor două proiecte este de circa 25 de miliarde de lei vechi.

Insuliţa de pe râul Jiu a fost transformată într-un adevărat şantier datorită lucrărilor de amenajare a zonelor de agrement. Lucrările de execuţie a unui parc şi a unei zone sportive au fost realizate deja în proporţie de 50%. Astfel, în partea de sud a Insuliţei va fi amenajat un parc de agrement pe o suprafaţă de 2,2 hectare cu alei pietonale, mobilier, locuri de joacă pentru copii, două fântâni arteziene şi toalete ecologice. “Lucrările de infrastructură au fost realizate în proporţie de 50%. Au fost montate balustrade metalice pe parapeţi, iar în momentul de faţă se pregăteşte terenul pentru realizarea aleilor pietonale care vor ocupa circa 7000 mp. Concomitent se montează instalaţia de iluminat, fiind vorba despre amplasarea a 50 de stâlpi cu două şi trei braţe. Valoarea totală a investiţiei este de 16,5 miliarde de lei vechi. Cofinanţarea primăriei este de 10%, fondurile fiind obţinute prin Programul Naţional de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului, prin realizarea spaţiilor verzi în localităţi”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

PISTE

Concomitent cu amenajarea parcului de agrement se desfăşoară şi lucrări în partea de nord a Insuliţei unde va fi realizată o bază sportivă pe o suprafaţă de 2 hectare. Aici vor fi exista panouri pentru căţărat, piste pentru role şi biciclete şi aparatură de fitness. Valoarea investiţiei este de aproximativ 8 miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: