Întâlnire eşuată între liderii FNME şi Laurenţiu Ciurel. Ce urmează?

Cinci lideri din Federaţia Naţională Mine Energie s-au întâlnit vinerea trecută cu directorul general Laurenţiu Ciurel, în încercarea de a debloca tensiunile dintre cele două părţi. Discuţiile s-au soldat cu un eşec, o parte din lideri nefiind poftiţi în biroul directorului general, pe motiv că este supărat pe ei. Duminică, 300 de sindicalişti din Federaţia Naţională Mine Energie se vor întâlni pentru a lua decizii privind următoarele acţiuni ca răspuns la atitudinea conducerii CE Oltenia.

Directorul general Laurenţiu Ciurel nu vrea să discute cu toţi liderii sindicali din companie. Vineri, patru dintre liderii din bazinul Rovinari, Marin Golea, Dan Pârvulescu, Constantin Mitrescu, Cristi Lădaru şi sindicalistul Gheorghe Etăgan au avut o întâlnire cu directorul general al companiei energetice. „Am hotărât să încercăm să purtăm o discuţie. Nu ne-a invitat decât pe mine şi pe Etăgan în birou. A zis că mai e supărat pe Pârvulescu şi Mitrescu“, a declarat Marin Golea, explicând termenii în care s-a purtat discuţia. El a declarat că Laurenţiu Ciurel le-a cerut ajutorul spunând că are probleme financiare din cauza costurilor mari cu certificatele. „Am abordat problematica pe care o avem pe ordinea de zi, legată de nerespectarea contractului: prima de vacanţă, reorganizarea. Dumnealui s-a plâns că are probleme şi noi cei din FNME nu l-am înţeles, legat de certificate, cota crescând de la 18% la 24%. Se anunţă probleme mari de tot şi că ar avea nevoie de sprijinul nostru. Vrea un sindicat la nivel de complex care să îl sprijine. Şi anul trecut, când a avut probleme cu ANRE şi nu intra în piaţă tot noi ne-am dus. Şi acum ar avea nevoie şi aşteaptă să se înfiinţeze acesta majoritar. Aşteaptă mult şi bine! I-am sugerat să invite şi celelalte sindicate să punem lucrurile la punct. Să meargă în cariere să informeze oamenii. Împreună cu noi, dar nu să nu respecte contractul“, a mai spus Golea.

„Discotecă în stradă“

Răspunsul lui Ciurel: „A zis că se mai gândeşte. A spus că va face o comisie paritară. Sunt ajutoare de dat, sunt oameni cu operaţii, cu probleme“, a mai spus Golea. Liderul Dan Pârvulescu de la Peşteana a menţionat că prin întâlnirea de vineri, sindicatele din FNME au vrut să arate că sunt dispuse la dialog. „Am vrut să deblocăm discuţia între noi şi dânsul, dar din câte am văzut domnul Ciurel nu prea doreşte discuţie cu noi şi fiecare îşi urmează calea sa. Dacă îşi doreşte să aibă discotecă în stradă o să aibă treaba sa. Repet, eu, Mitrescu sau Golea reprezentăm mii de oameni, dacă nu înţelege asta e treaba dânsului şi vrea să discuţie cu liderii agreaţi care dau continuu din cap când dânsul zice ceva“, a declarat Pârvulescu. El a spus că Laurenţiu Ciurel nu a înţeles că ei reprezintă mii de persoane. Cel mai probabil, în viitor vor fi organizate noi proteste. „O să avem o întâlnire, o conferinţă reunită a sindicatelor care sunt în FNME, duminică, la Rovinari, unde vor participa vreo 300 de persoane. Persoanele respective ne vor da direcţii pentru viitor. Dacă vor spune facem miting sau nu, vom respecta decizia“.

PLÂNGERE

Ieri, Federaţia Naţională Mine Energie a depus plângere împotriva directorilor din sucursalele CE Oltenia pe motiv că nu pun în aplicare decizia instanţei, de a reţine cotizaţia pe statul de plată. Asta în condiţiile în care administraţia a decis să vireze cotizaţia în contul sindicatelor plecate din FNME.

REACTIE

„Să facă miting dacă asta cred ei la ora aceasta. (...) Îi am pe listă pe toţi care au fost, cu unii din ei am şi discutat. Niciodată nu au fost mai mulţi de 70, cei mai mulţi 67, restul erau gură casă, oameni aduşi, plătiţi cu câte o bere să vină acolo“.

Laurenţiu Ciurel, director general CE Oltenia

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: