Cotizație sindicală pentru liderii agreați în CE Oltenia

Administraţia CE Oltenia va vira cotizaţia sindicală în conturile organizaţiilor conduse de Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Nelu Roşca, Nicolae Bădiţa şi Aurel Nanu Mic şi recunoscute de directorul Laurenţiu Ciurel. Decizia este una surprinzătoare, în condiţiile în care Federația Națională Mine Energie (FNME) a câştigat în ianuarie reţinerea cotizaţiei pe stat, iar conducerea CE Oltenia nu a pus în aplicare decizia judecătorească. FNME anunță că va face o nouă acțiune în justiție dacă societatea va reține cotizația pe stat doar pentru anumite sindicate, apărând încă o dată suspiciunea că liderii conduși de Ion Rușeț sunt apropiați ai administrației CE Oltenia.

Ion Ruşeţ a confirmat presei că cele 11 sindicate ce au aderat la proiectul Sindicatul Mine Energie Oltenia vor primi cotizaţie. “Cotizația va fi virată în conturile sindicatelor independente care funcționează legal și care până la o decizie definitivă sunt persoane juridice”, a explicat Ion Rușeț. Acesta a mai spus că are semnăturile a circa 7600 de salariaţi pentru care va încasa bani. Liderul sindical de a Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, nu crede că cele 7.600 de adeziuni sunt valabile și acum. “Adeziunile acestea sunt depuse din august, când am acționat în instanță conducerea pentru faptul că nu s-a reținut cotizația. Eu știu sigur că au doar 4000 de cereri pentru reținerea cotizației. Eu știu cifra din august, știu că Roşiuţa n-a strâns nicio adeziune, de la Lupoaia 800 din 1.200, Jilţ a strâns 1900 din 2500, Turceni din 1.800 a adus 1.500, Craiova II din 700 a adus vreo 520”, susţine liderul sindical. Și liderul Constantin Crețan a comentat decizia administrației. “Nu știu în ce cont bagă aceste sume. În contul personal al lui Rușeț, care nu a fost capabil să înființeze un sindicat din 15 oameni?”, se întreabă Constantin Crețan.

Povestea nesfârșită a cotizației

Anul trecut, Directoratul CE Oltenia a sistat reținerea cotizației pe stat. Federația Națională Mine Energie a apelat la instanță și în august 2013 Tribunalul Gorj a anulat decizia Directoratului prin care nu se mai reținea cotizația pe statul de salariu. Conducerea CE Oltenia nu a pus în aplicare ordonanța președințială motivând că ulterior a mai fost dată o decizie de Directorat care nu a fost atacată. Decizia avea însă aceeași consecință, nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă. În decembrie 2013, cinci lideri de sindicate mari din FNME au pus la cale proiectul Sindicatul Mine Energie Oltenia, coordonat de Ion Rușeț, deocamdată respins de instanţa de judecată. În ianuarie 2014, FNME a câștigat procesul privind reținerea cotizației, decizia fiind executorie, dar nu definitivă. Dar nici de această dată conducerea CE Oltenia nu a pus în aplicare decizia magistraților. După o lună, administrația CE Oltenia a decis să rețină și să vireze cotizația pentru o parte din liderii de sindicat, mai exact, cei plecați din FNME. 

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: