Întâlnire sindicate-administraţie, la sediul Federaţiei „Univers“

Mai mulţi lideri sindicali de la federaţiile semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă (CCM) au fost convocaţi la o şedinţă cu administraţia Complexului Energetic Oltenia. Discuţia la care vor participa şi lideri de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) va avea loc pe terenul lui Ion Ruşeţ, la sediul Federaţiei „Univers“ de la Mătăsari. Subiectele discuţiei, potrivit adresei trimise de CEO, sunt situaţia economică şi stadiul ocupării forţei de muncă.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia vrea să discute cu toate sindicatele despre situaţia financiară, dar şi despre stadiul ocupării forţei de muncă. Aceasta este prima întâlnire din acest an la care participă toţi liderii din complex, după ruptura din mişcarea sindicală. Nu se ştie dacă această discuţie va fi condusă de directorul general Laurenţiu Ciurel, acesta fiind plecat în concediu.

Ruşeţ nu mai vede necesitatea unui act adiţional

Ion Ruşeţ a declarat că întâlnirea are loc la sediul federaţiei Univers, în cadrul căreia este prim-vicepreşedinte. „Conducerea CE Oltenia a trimis o scrisoare tuturor federaţiilor semnatare ale contractului colectiv de muncă 2013-2014 pentru o întâlnire la Mătăsari, sediul federaţiei noastre, în care se va analiza situaţia economică şi stadiul ocupării forţei de muncă. O întâlnire normală, la care aşteptăm să vedem poziţia administraţiei, componenţa administraţiei la această întâlnire. Şi care este poziţia celorlalte sindicate partenere“, a explicat acesta. Ceilalţi sindicalişti, cei de la FNME, cer semnarea unui act adiţional, aşa cum prevede contractul de muncă. Ruşeţ consideră că protocolul semnat de Univers este suficient. „Noi am semnat un protocol, suntem deschişi la orice fel de negociere, dar noi am rezolvat o parte din problemele salariaţilor. Noi am făcut paşi importanţi. Să nu se aştepte cineva că vom fi de acord cu scăderea unor drepturi sau cu scăderi salariale. În nici un caz“, a declarat acesta.

FNME are întrebări

Liderul sindical Dan Pârvulescu de la FNME spune că nu are mari aşteptări de la această întâlnire şi că aceste informaţii ar fi trebuit prezentate de multă vreme. Pârvulescu mai spune că sunt multe răspunsuri pe care le aşteaptă de la administraţie. „Acum vor trebui să răspundă de ce, având anul acesta o creştere de productivitate de 14,6 la sută, pe câştig mediu mi-aţi pus mai puţin de 1%. Nici măcar rata inflaţiei. De ce au amânat atât de mult discuţia la actul adiţional ţinând cont că în 18 iunie s-a aprobat bugetul. ITM  a spus că nu poate negocia fără buget, deşi în anii trecuţi au negociat fără buget“, a declarat Pârvulescu. El mai spune că întâlnirea nu e chiar un pas înainte. „Este un pas, dar nu ştiu dacă înainte. E un pas spre lateral. Dacă se dorea o discuţie serioasă se făcea de mult“.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: