Strategia CEO de vânzare de energie pe OPCOM nu dă rezultate

Complexul Energetic Oltenia a avut o nouă încercare de a încheia contracte bilaterale pe bursa energiei - OPCOM. Nici de această dată ofertele publicate de companie nu au atras cumpărători. Compania reclamă însă discriminări ale instituţiilor care reglementează piaţa de energie, împiedicând prin legislaţie intrarea CE Oltenia pe piaţă.

CE Oltenia a încercat mai multe variante pentru a pătrunde în piaţă, scoţând la licitaţie pachete de energie cu livrare pe tot anul 2014, pe ultimele luni ale anului sau livrare de energie noaptea şi în week-end. Doar ofertele pentru energia în gol au avut succes, compania vânzând mai multe pachete cu 130 de lei/MWh. Ieri, CE Oltenia a postat pe OPCOM opt licitaţii, dar toate au fost anulate. Preţul practicat este 184-186 de lei/MW. Compania a scos la licitaţie pachete pentru livrarea energiei pe perioada septembrie-decembrie 2014. Complexul Energetic Oltenia va încerca să vândă energie şi pe 12 august. Atunci vor fi opt pachete cu livrarea energiei pe 2015, preţurile variind între 184 şi 186 de lei.

Complexul Energetic Oltenia a cerut sprijin Guvernului pentru modificarea unor ordine ale Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Termenul dat de Guvern pentru soluţionarea problemelor care nu permit companiei să exporte energie este 20 august. Dacă până atunci aceste probleme nu vor fi soluţionate, liderul sindical Ion Ruşeţ promite că va reacţiona dur, chiar protestând în faţa ANRE. Sindicatele din minerit şi energie au mai protestat şi altă dată la ANRE. Anul trecut, circa 100 de mineri şi energeticieni de la FNME au stat în faţa ANRE până când instituţia a aplicat HG 138/2013, cea care asigură CE Oltenia servicii de sistem şi intrare în piaţă de circa 1000 de MWh. 

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: