UCB ar putea deveni universitate de asistenţă medicală

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ (UCB) s-ar putea axa pe o singură specializare, judecând după gradul de ocupare a locurilor scoase la concurs în această vară.

În prima etapă de admitere la universitate, la UCB au fost ocupate 1.155 de locuri din 2000, câte au fost scoase la concurs. Potrivit purtătorului de cuvânt de la UCB, Andreea Văduva, cea mai căutată a fost specializarea Asistenţă Medicală Generală, unde au fost patru candidaţi pe loc. Au fost 20 de locuri şi au depus dosar 81 de absolvenţi de liceu. Din acest motiv, UCB a solicitat suplimentarea cu zece locuri la această specializare. Conducerea universităţii este în aşteptarea hotărârii de guvern pentru a putea scoate cele zece locuri la concurs în a doua etapă de admitere. 

Cei mai puţini absolvenţi au căutat specializarea Finanțe bănci, s-au înscris doar 29 de persoane pe 72 de locuri. La Facultatea de Inginerie au fost scoase la concurs un număr de 315 locuri pentru studiile universitare de licenţă, dar au confirmat locul doar 104 candidaţi, a mai spus Andreea Văduva la TV Sud.

La Facultatea de Drept şi Relaţii Internaţionale au fost 500 de locuri, dar s-au ocupat doar 229. A doua sesiune de înscriere va începe la Universitatea „Brâncuși“ pe 25 august.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: