Interpol a depistat o rețea de trucare a meciurilor formată din români și bulgari!

Interpol a produs un cutremur în fotbal, după ce o rețea de trucare a meciurilor pentru pariuri online, formată din români și bulgari, a fost destructurată de poliția spaniolă. Suspecții corupeau meciuri din România și se foloseau de sateliți și tehnologie avansată pentru a manipula streaming-uri.

Poliția din Spania, Poliția Română, Interpol și Europol au produs un cutremur în fotbal! O rețea de trucare a meciurilor pentru pariuri online, formată din români și bulgari, a fost destructurată. Suspecții corupeau meciuri din România și se foloseau de sateliți și tehnologie avansată.

Pe site-ul Ministerului de Interne din Spania a fost dezvăluită o anchetă de proporții care a vizat o rețea de trucare a meciurilor de fotbal și tenis de masă, formată și români și bulgari. De asemenea, ce vizați de anchetă sunt suspecți și pentru fraudarea pariurilor online.

Ancheta respectivă a fost realizată de Interpol, Policia Nacional (n.r. – poliția spaniolă) și Poliția Română, cu sprijinul Europol și a fost demarată încă din anul 2020, când au apărut primele suspiciuni în acest sens, după o serie de pariuri online privind turneele internaționale de tenis de masă.

Ulteror s-a aflat că în spatele acestor suspiciuni se află, de fapt, o întreagă rețea de trucare a meciurilor, alcătuită în principal din cetățeni români și bulgari stabiliți în Spania. Potrivit Ministerului de Interne din Spania, aceștia corupeau sportivii, care de cele mai multe ori erau tot de naționalitate română și bulgară, pentru a le face jocurile.

„Principalul responsabil al organizației a corupt mai mulți fotbaliști de la diferite echipe din România, alături de care a reușit trucarea meciurilor”, se arată pe site-ul Ministerului de Interne din Spania.

De asemenea, aceeași rețea a fraudat și mai multe pariuri online printr-un proces inedit. S-au folosit sateliți de ultimă generație pentru a capta transmisiunile în direct ale competițiilor, astfel încât rezultatele să ajungă la suspecți înainte de a ajunge la casele de pariuri. Mulțumită acestor sateliți, dar și a altor sisteme tehnologice, cei din rețea puteau să parieze în siguranță, respectiv să fraudeze casele de pariuri, deoarece cunoșteau în avans ce urma să se întâmple în partidele respective. Această metodă pe care autoritățile spaniole o descriu ca fiind inedită a fost folosită în principal pe ligile de fotbal din Asia și America de Sud, însă competiții ca Bundesliga, Cupa Mondială din Qatar sau Liga Națiunilor nu au scăpat nici ele.

În urma descinderii care a avut loc în luna septembrie, nu mai puțin de 23 de suspecți au fost arestați în acest caz. De asemenea, două proprietăți, trei vehicule de lux, două antene parabolice de dimensiuni mari, receptoare de semnal, 47 de conturi bancare, 80 de telefoane și sume de bani în numerar au fost confiscate de autorități în urma a patru percheziții domiciliare.

Potrivit Ministerului de Interne din Spania, citat de ProSport, ancheta este departe de a fi finalizată. Se crede că respectiva organizație criminală are legături cu mai multe rețele din Europa, iar unii dintre suspecți se află în continuare în libertate.

În același timp, autoritățile fac eforturi în aceste momente pentru a afla identitatea sportivilor corupți care au participat la fraudele respectivei organizații.

Galerie foto


Vizualizări: 2,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: