Sentință amânată pentru fiul judecătoarei Dafinescu. Opt judecători au făcut cerere de abținere!

Marți, judecătorii de la Judecătoria Târgu Jiu ar trebui să se pronunțe asupra contestației pe care au făcut-o procurorii după ce, în primă instanță, Mihai Dafinescu a obținut eliberarea condiționată. Magistrații au stabilit un nou termen pe 12 septembrie, la ora 9. Asta după ce opt judecători au făcut cerere de abținere. Nu e de mirare. Mihai Dafinescu e fiu de judecător.

La începutul lunii, opt judecători au făcut cerere de abținere. S-a dispus, pe rând repartizarea aleatorie și tot pe rând, magistrații au ales să nu se ocupe de acest proces. Petre Dorin Olaru, Laura Mihaela Sarcină, Remus Ionescu, Ioana Mălăescu, Nicoleta Diaconescu, Alexandru Bogdan Popescu, Raluca Preda şi Gheorghe Constantinescu sunt magistrații de la Judecătoria Târgu Jiu care au refuzat să judece contestația depusă de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu vizavi de eliberarea condiționată pe care a obținut-o Mihai Dafinescu, fiul judecătoarei Elena Dafinescu.

Cel mai probabil, nici marți nu va veni o sentință definitivă în acest caz.

Magistrații de la Craiova i-au aprobat, în primă fază, cererea prin care Mihai Dafinescu a cerut să fie eliberat condiționat. În motivarea deciziei de eliberare, judecătorii notează că „petentul a stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale, considerată etapa de graţie în existenţa oricărui individ, perioada de maximă înflorire, dar când înţelepciunea necesară pentru a lua hotărâri remarcabile în ceea ce priveşte viitorul, adeseori lipseşte, iar voinţa de afirmare şi putere generează convingerea că totul este accesibil”. 

În plus, „petentul s-a aflat în detenție și arestat preventiv sau în arest la domiciliu şi pe durata a pandemiei, iar impactul emoţional generat de epidemia de COVID-19 a fost indubitabil mai mare pentru o persoană aflată într-o astfel de situaţie”. Judecătoria Craiova a mai motivat decizia de eliberare prin faptul că Mihai Dafinescu e „o persoană fără antecedente penale”. Asta deși a mai fost acuzat, în trecut, de viol și pe numele lui există și 33 de amenzi rutiere.

Mihai Dafinescu a stat aproape doi ani în arest la domiciliu, apoi condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare. După un an în închisoare, a cerut să fie eliberat.

Tânărul a accidentat mortal o mamă din Novaci, apoi a fugit de la fața locului. Femeia n-a mai avut nicio șansă. Fiul ei, de doar 16 ani, a fost martorul tragediei. 

Vizualizări: 6,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: