Sub control judiciar pentru furtul unor panouri solare

Cel de-al patrulea bărbat de 33 de ani, din municipiul Petroșani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

La data de 3 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați de către un bărbat, de 54 de ani, din municipiul București, despre faptul că i-au fost sustrase mai multe panouri solare.

Polițiștii au stabilit că, în perioada 18 august - 3 septembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în casa de vacanță a bărbatului, situată în Zona Turistică Montană Rânca, forțând ușa de acces și spărgând o fereastră, de unde ar fi sustras mai mulți acumulatori de la panouri fotovoltaice, electrocasnice, corpuri de iluminat și ustensile de bucătarie.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este de 28.000 de euro, nefiind recuperat în totalitate.

La data de 9 septembrie, polițiștii au efectuat patru percheziții domiciliare în municipiul Petroșani și municipiul Deva, județul Hunedoara, în urma cărora au fost identificați bănuiții, fiind vorba de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 44 de ani, din municipiile Petroșani și Deva, județul Hunedoara și comuna Prigoria, județul Gorj.

În urma probatoriului administrat, la aceeași dată, cei trei bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

La data de 10 septembrie, trei bărbați cu vârste cuprinse între  26 și 44 de ani, din municipiile Petroșani și Deva, județul Hunedoara și comuna Prigoria, județul Gorj, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, au fost prezentați unității de parchet competente, față de doi dintre aceștia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar față de cel de-al treilea bănuit a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 

Cercetările sunt continuate de polițiști, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbaților și recuperării în totalitate a prejudiciului, sub supravegherea unității de parchet competente.

Vizualizări: 1,267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: