Între preşedinte jucător şi preşedinte prostănac!

După ultimele declaraţii făcute de preşedintele Băsescu se pare că acesta va mai candida o dată la suprema funcţie în stat. E drept că n-a spus-o răspicat, dar a lăsat să se înţeleagă  nu numai că va candida, dar va şi câştiga cel de-al doilea mandat, altfel n-ar fi avut rost să-şi ameninţe adversarii că se va deplasa în ţară şi în luna ianuarie ca şi până acum, adică în calitate de preşedinte. În acest context, Geoană şi-a găsit naşul! Mai ales că-l căuta demult, zgândărându-l cu tot felul de declaraţii şuie şi infantile aşa cum îi stă bine unui ”prostănac”. Ultimele sondaje de opinie, e drept că nu am încredere în ele, dar la ceva trebuie să ne raportăm, îl plasează pe Geoană la o distanţă de aproape 20 de procente de Băsescu şi asta în condiţiile în care ultimul nu a spus încă dacă va candida şi nici nu a început campania pe faţă aşa cum o face pupilul lui Vanghelie de la alegerile parlamentare încoace. Încă nu s-au situat pe poziţii adverse şi asta din pricină că Băsescu măcar lasă să se înţeleagă că mai sunt încă într-o coaliţie din care Geoană a uitat de mult că mai face parte.

Nici cei mai mari duşmani ai lui Băsescu nu cred că marioneta lui Vanghelie va avea o şansă într-o confruntare directă. Toată lumea ştie că deocamdată Geoană face joc de gleznă în speranţa că i se vor întări încheieturile ca să nu-l doară prea rău când, peste câteva luni, o va lua din nou la gioale! Cei trei candidaţi care contează în primul tur de scrutin sunt Antonescu, Băsescu şi Geoană, ultimul pentru că are în teritoriu o structură de partid bine pusă la punct şi deocamdată disciplinată. Zic deocamdată, pentru că descentralizarea care se anunţă în curând va face din baronii locali ai PSD nişte mici guvernatori  care cu greu vor mai putea fi stăpâniţi de la centru.

Radu Duda nici măcar nu contează în acest joc, candidatura lui fiind mai mult una de culoare, menită să pună în atenţia publicului, pentru puţin timp, casa regală. Pentru că nu are suficient electorat, candidatul PNL nu va putea intra în turul doi unde ar urma să se bată Băsescu şi Geoană. Departajarea ultimului de guvernarea actuală în care participă cu mitocănie senină când este vorba să ia funcţii pentru trepăduşii din teritoriu, precum şi continua cerşeală de voturi la care s-a dedat cu mult înainte de campania oficială îi vor face mult rău, dar nu atât de mult precum îi va face înfrângerea la care este candidat în turul doi. Manevrat de Vanghelie, care o fi el tare, dar doar în sectorul 5 al capitalei, Geoană a reuşit să supere mulţi oameni importanţi din partidul pe care nu ştie cui să-l lase după alegerile prezidenţiale, nu pentru că ar fi ales, ci pentru că-l vor devora proprii colegi de partid. Condus de annalfabetul care-i face programul, Geoană nu observă cum înghit în sec balaurii partidului la câma căruia a fost instalat.  În concluzie, peste câteva luni românii vor avea de ales între un preşedinte jucător şi un preşedinte prostănac. Primul, ofiţer de carieră, pare că mai păstrează încă sentimente patriotice care l-ar împiedica pe deţinător să ne vândă, să ne trădeze. Deşi, dacă va trebui să ne vândă cineva, măcar să o facă pe un preţ bun! Cel de-al doilea ne-a vândut de atâtea ori şi s-a prostituat pentru o funcţie, vezi cazul ROMAG şi scrisoara de milogeală către preşedintele Constantinescu, prin care-l trădează pe cel care i-a pus cea mai adevărată etichetă, încât chiar şi în situaţia periculoasă în care va câştiga competiţia nu va şti ce să facă cu ea şi o va da pentru un pumn de dolari. Dacă prin absurd ar apare pe scena politică atât de săracă un personaj credibil, neerodat de cârdăşii şi  curvăsării politice eu aş fi primul care aş vota cu el. Aşa, nu avem decât să alegem din ce este!

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: