Îngheţată de casă. Trei reţete simple!

Ingrediente:  500 de grame de iaurt cremos şi 250 de grame de fructe de pădure

Spălaţi foarte bine fructe, scurgeţi-le şi mărunţiţi-le în blender. Amestecaţi iaurtul cu pasta de fructe obţinute. Puneţi amestecul obţinut în forme pentru îngheţată de casă şi băgaţi-le la congelator. După câteva ore, puteţi servi.

Ingrediente: 500 mililitri de frişcă, 3 albuşuri, 100 de grame de zahăr, 400 de grame de căpşuni şi zeama de la o lămâie

Mixaţi căpşunile cât să se sfărâme o parte din ele şi o parte să rămână întregi. Albuşurile se mixează cu zahărul şi cu un praf de sare. Se amestecă albuşurile cu căpşunile, iar la final adăugaţi frişca. Amestecaţi ingredientele şi adăugaţi câteva picături de zeamă de lămâie. Daţi la congelator preţ de 3-4 ore.

Ingrediente: 400 ml frişcă lichidă,  300 g cireşe,  50 g zahăr pudră vanilat, 2 lg lichior Amaretto

Cireşele se spală, se scot sâmburii şi se dau prin blender. Frişca se mixează împreună cu zahărul pudră vanilat până începe să se întărească, dar nu foarte tare. Se adaugă cireşele şi lichiorul şi se omogenizează bine. Se dă la congelator. După o oră, se scoate şi se amestecă pentru a nu face cristale de gheaţă. Se dă din nou la congelator şi se mai repetă operaţiunea încă de două ori, la interval de două ore.

Sursă: Culinar.ro

Vizualizări: 2,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: