Întrebări incomode pentru Ponta

Senatorul Valer Marian l-a interpelat astăzi pe premierul Victor Ponta în legătură cu nominalizarea Alinei Bica în funcţia de procuror şef al DIICOT, arătând legăturile strânse ale acesteia cu Ilie Botoş şi Gabriel Oprea. Iată textul intergral:

În cursul lunii aprilie 2013, în calitate de ministru interimar al Justiției, ați propus președintelui României să o numească pe doamna procuror Alina Bica în funcția de procuror șef al DIICOT, după ce, în perioada 2009-2013, aceasta s-a remarcat, în calitate de secretar de stat la Ministerul Justiției, drept o susținătoare ferventă a guvernării PDL și a președintelui Traian Băsescu.

Zilele trecute, procurorul șef al DIICOT, Alina Bica, a fost arestată pentru fapte de corupție săvârșite în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, în care a fost reprezentantul Ministerului Justiției.

Având în vedere aceste aspecte, solicit să-mi comunicați care au fost criteriile de competență, de probitate și de performanță pe care le-ați avut în vedere când ați înaintat propunerea de numire a doamnei Alina Bica în funcția de procuror șef al DIICOT, precum și dacă în prealabil ați solicitat și ați primit de la serviciile secrete informații privind integritatea acesteia. Totodată, solicit să-mi comunicați dacă propunerea doamnei Alina Bica v-a fost impusă de președintele Traian Băsescu, întrucât era o apropiată a acestuia și a fostului ministru Elena Udrea, ori dacă ați făcut această propunere la recomandarea consilierului dvs. pentru siguranță națională din perioada respectivă, generalul Ilie Botoș, a cărui subalternă deosebit de apropiată și fidelă a fost în perioada în care acesta a deținut funcția de procuror general al României, și a nașului dvs., vicepremierul Gabriel Oprea, care-i era îndrumător la doctorat la disciplina Securitate Națională.

Solicit răspuns scris.

Senator

Valer Marian

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: