Fructul pomelo este bun pentru inimă şi slăbire

Se găseşte în supermarketuri şi pieţe şi multă lume nu îi cunoaşte încă proprietăţile benefice pentru organism. Fructul pomelo este galben-portocaliu şi seamănă cu o portocală sau un grepfrut şi este benefic pentru inimă, dar ajută mai ales în curele de slăbire.

Unul dintre cele mai mari fructe dintre citrice este pomelo, un fruct hrănitor dar care aduce şi numeroase beneficii mai ales dacă vrei să slăbești. Mai mult, poate proteja și inima pentru că scade nivelul colesterolului și al trigliceridelor.

În ultimul timp s-au prezentat dovezi ştiinţifice care demonstrează că  pomelo poate crește imunitatea, menține inima sănătoasă și ar proteja împotriva cancerului, însă e nevoie de mai multe studii clinice consistente pentru a demonstra aceste informații.

Medicii nutriţionişti au prezentat principalele beneficii ale consumului de pomelo printre care se numără faptul că stimulează digestia, stimulează secreția de bilă, este sărac în calorii, deci foarte indicat în cure de slăbire, are un număr mic de glucide, fiind indicat diabeticilor, atenuează crampele musculare la sportivi şi stimulează imunitatea.

Pomelo este un fruct citric de origine asiatică căruia i se mai spune și grepfrutul chinezesc. Potrivit unui articol publicat de Harvard Medical School, specialiștii în botanică cred că grepfrutul este, de fapt, rezultatul încrucișării dintre pomelo și portocala sălbatică. De altfel, gustul de pomelo duce cu gândul la un grepfrut dar care nu este deloc amar sau la o combinație între portocală și lămâie. Pomelo conține o mare varietate de vitamine și minerale și este o sursă excelentă de vitamina C.

Vizualizări: 838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: