Învaţă fotbal pe banii primăriei

O academie de fotbal a luat naştere în comuna gorjeană Stejari. Autorităţile locale preferă să investească în pregătirea micilor sportivi, aşa că au renunţat la echipa de fotbal seniori care activa în liga a IV-a. La academia de la Stejari se pot înscrie inclusiv copiii din celelalte localităţi de pe Valea Amaradiei.

Administraţia locală din Stejari pune la bătaie, din bugetul local, circa 40.000 de lei pentru pregătirea micilor fotbalişti. Înscrierile pentru noua academie au început, iar micuţii interesaţi mai pot aplica până săptămâna viitoare. La academia de fotbal se pot înscrie copiii născuţi în anii 2006, 2007 şi 2008, atât din Stejari, cât şi din localităţile învecinate.

Investeşte în tineri

Copiii vor fi antrenaţi de tehnicienii care s-au ocupat până anul acesta de echipa de fotbal AS Stejari. Primarul Robert Păiuşi a explicat de ce preferă să investească în tineri. „Nu se merită pentru majoritatea primăriilor care investesc bani în liga a IV-a. Ori de termini campionatul pe locul I, ori de termini pe locul al XVI-lea, tot aceeaşi satisfacţie ai. Asta pentru că nu ai bani să promovezi şi bagi bani în fotbalişti pe care nu-i mai poţi numi aşa, de la 20 şi ceva de ani în sus. Nu o să mai facă performanţă, aşa că mai bine investeşti bani în copii. Din zece copii, dacă iese unul bun şi se alege ceva de el, măcar ai o bucurie şi o satisfacţie”, a declarat Robert Păiuşi, primarul comunei Stejari.

Selecţie de pe Valea Amaradiei

Copiii care vor să se înscrie la Academia de fotbal AS Stejari trebuie să se prezinte la sediul primăriei, însoţiţi de unul dintre părinţi. Administraţia locală va asigura cheltuielile privind achiziţia echipamentelor sportive, pregătirea şi deplasările. „Suntem în perioada de selecţie a copiilor pentru academie. Vrem să vină cât mai mulţi copii, aşteptăm şi din Căpreni, Hurezani, Dănciuleşti, Stoina, de pe toată Valea Amaradiei. Vom selecta 36 de copii. Vor fi pregătiţi de antrenorii echipei noastre şi vor desfăşura activitate pe baza sportivă din Stejari. Suntem în tratative ca din toamnă să colaborăm cu Mihai Dina, fost fotbalist al Craiovei. Să fie un fel de mentor al copiilor”, ne-a mai declarat primarul comunei Stejari.

Vizualizări: 2,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: