Primăriile, îndemnate să facă împrumuturi

Unităţile administrativ teritoriale pot solicita împrumuturi din venituri din privatizare, potrivit unui proiect de ordonanţă a Guvernului pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, conform unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.
Prin acesta, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita MFP, în cursul anului 2018, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 800.000.000 de lei, pentru asigurarea prefinanţării şi/sau cofinanţării proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor.

Conform proiectului, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita astfel de împrumuturi inclusiv pentru asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.
În comunicat se precizează că rata de dobândă este ROBOR la 3 luni comunicată de Banca Naţională a României în ultima zi lucrătoare a lunii anterioare autorizării împrumutului plus o marjă în funcţie de scadenţa împrumuturilor, iar rata dobânzii rezultată rămâne fixă pe toată durata de derulare a împrumutului.
Termenul-limită de depunere a documentelor este 29 noiembrie 2018. Unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot depune la direcţiile generale regionale ale finanţelor publice/administraţiile judeţene ale finanţelor publice, documentaţia pentru a fi transmisă Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale.
Proiectul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, la rubrica Transparenţă decizională. (A.A.)

Vizualizări: 608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: