Învaţă limbajul trupului şi nimeni nu te va mai păcăli

Trăim cu toţii într-o societate cu puţine valori morale, iar cele mai importante, precum sinceritatea și onestitatea, sunt o adevărată virtute. Oamenii au numeroase motive pentru care ascund adevărul încât de multe ori nici nu trebuie să-i blamezi.

Unii oameni mint pentru ca le-o cere jobul, alții din teama de a nu pierde ceva. Unii pentru că sunt nehotărâți, alții pentru că nu vor să rănească. Dar, întâlnim și cazuri în care oamenii mint pentru că le face pur și simplu plăcere. Putem să învățăm să vedem adevărul dincolo de cuvinte, gesturile și atitudinea trădează ceea ce se ascunde în spatele cuvintelor unei persoane. Dacă știi să interpretezi limbajul corpului, îți poți da seama atunci când interlocutorul te minte. Până la 93% din mesajul pe care îl comunici este transmis prin elemente nonverbale.

Ochii arată gradul de interes: Ochii îți pot transmite o mulțime de informații despre persoana din fața ta. Astfel, dacă aceasta are pupilele dilatate înseamnă că este interesată de subiect sau de tine.

Direcția privirii: Atunci când interlocutorul privește mult într-o parte, minte, este nervos sau distras. Iar dacă privește în jos, probabil că este timid. Pe de altă parte, contactul vizual mai lung de cinci minute este un indiciu al atracției fizice, însă o privire fixă, însoțită de imobilitatea feței denotă un dezacord referitor la ceea ce i se transmite. Privirea de jur împrejur denotă o starea de plictiseală fie de situație, fie de conversație.

Mâinile: deschidere sau reținere: Atunci când persoana cu care stai de vorbă își ține brațele deschise înseamnă că se simte confortabil, că este relaxată. De asemenea, dacă aceasta își odihnește mâna în spatele gâtului sau al capului, este deschisă către ceea ce se discută. Mâna poziționată pe șolduri denotă așteptare sau nerăbdare, însă brațele în șolduri sunt și un semn de agresivitate, de atac. Când interlocutorul își apropie și își depărtează mâinile de trup mesajul transmis este unul pozitiv. Dacă interlocutorul își ține mâinile încrucișate, sugerează o atitudine închisă, neîncrezătoare sau defensivă.

Poziția capului indică simpatie sau timiditate: Capul ușor dat pe spate poate fi un semn de simpatie. Dacă interlocutorul zâmbește în timp ce-și dă capul pe spate, această atitudine poate fi interpretată ca un flirt. Pe de altă parte, dacă își ține capul plecat poate ascunde ceva, iar dacă face acest lucru atunci când i se face un compliment ar putea fi vorba de timiditate.

Vizualizări: 2,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: