Gorjul, promovat în Republica Socialistă Vietnam

O delegaţie din Vietnam va poposi vineri, 17 august, la Târgu Jiu. Autorităţile judeţene le-au pregătit oficialilor străini un program special ce include prezentarea celor mai importante atracţii turistice. Cu acest prilej, delegaţia va realiza un film documentar despre judeţul Gorj ce va fi promovat în Vietnam.

Întâlnire bilaterală România-Vietnam se va desfăşura la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, de la ora 11.30, iar la discuţii au fost invitate oficialităţi locale, manageri ai instituţiilor gorjene, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. Vizita delegaţiei vietnameze are loc în contextul în care, anul trecut, o delegaţie a Consiliului Judeţean Gorj a participat la evenimentele desfăşurate în Dak-Lak, Hanoi şi Saigon.

„Partea vietnameză şi-a manifestat dorinţa de a cunoaşte mai bine România şi de a promova în Vietnam judeţul Gorj, printr-un film documentar realizat de o echipă condusă de doamna Tran Thi Thanh Nhan (Ly Nha Ky), Consul Onorific al României în Vietnam”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Consulul este o femeie de succes în Republica Socialistă Vietnam, fiind actriţă de film, dar şi om de afaceri, compania sa activând în imobiliare, consultanţă în afaceri, modă şi diamante. Pe parcursul vizitei în România, consulul vietnamez este însoţit de Valeriu Arteni, ambasadorul României în Vietnam.

Delegaţia va sta trei zile în Gorj, timp în care va vizita ansamblul brâncuşian „Calea Eroilor”, Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtişoara, zona etnografică a Tismanei şi Mânăstirea Tismana, Peştera Polovragi, zona montană Rânca şi Transalpina. După vizitarea judeţului Gorj, delegaţia vietnameză va pleca spre Sibiu.

Întâlnirea bilaterală România-Vietnam este organizată de Consiliul Judeţean Gorj, Ambasada României în Republica Socialistă Vietnam şi Liga Culturală „Fiii Gorjului” din Bucureşti.

Vizualizări: 446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: