Investigaţii RMN gratuite la Spitalul Judeţean

Investigaţiile de imagistică medicală ce vor fi realizate de noul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Gorj.

Aparatura este de înaltă tehnologie şi doar la câteva spitale din Bucureşti mai funcţionează un astfel de RMN. De noul aparat de imagistică vor putea beneficia şi pacienţii de la alte unităţi medicale, spune conducerea unităţii medicale.

„Am încheiat luni actul adiţional cu CAS Gorj, pentru o anumită sumă. De atunci funcţionează, oficial, aparatul RMN. Fiecare persoană, cu bilet de trimitere, poate să vină, în afară de pacienţii noştri. Vor putea să vină şi de la alte spitale, dacă au bilet de trimitere. Vor fi şi contra-cost, pentru cei care nu sunt asiguraţi sau fără bilet de trimitere. Şi în contractul cu Casa este o anumită sumă, care limitează numărul de investigaţii RMN decontate”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 8,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: