Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Primele investigaţii la noul RMN

Noul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va fi pus în funcţiune în această săptămână. În schimb, computerul tomograf nu va putea fi folosit prea curând, asta pentru că va mai dura o vreme până ce piesa defectă va fi înlocuită.

Primii pacienţi care vor face investigaţii la noul RMN vor fi cei aflaţi pe lista de aşteptare, spune conducerea unităţii. „Aparatul RMN a fost montat. S-au făcut probele. El poate să funcţioneze şi astăzi, în schimb aşteptăm să vină firma care face instruirea finală şi ni s-a comunicat, prin adresă, că marţi (n.red. 12 iunie a.c.) va veni. Instruirea durează trei zile. Acest training înseamnă că pacienţii de pe lista de aşteptare vor veni, iar personalul nostru, sub îndrumarea specialiştilor, va face investigaţii. Deci, vor fi făcute investigaţii, dar sub îndrumare”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.   

Computerul tomograf de la Spitalul 700, singurul de altfel din unitatea medicală, s-a defectat acum două săptămâni. Tubul radiologic, piesa principală, va trebui schimbat, însă procedurile sunt de durată. „Pentru computerul tomograf am întocmit nota de comandă pe care am transmis-o firmei. Am fost nevoiţi să le achităm în avans o sumă pe care ne-au solicitat-o. Şi cred că în maximum două săptămâni va veni, pentru că şi firma respectivă l-a comandat în Germania. După ce vine, ni-l montează. Trebuie să urgentăm, dar mai durează o săptămână, la Compania Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, să obţinem autorizaţia de funcţionare”, a explicat conducerea spitalului.

Urgenţele medicale sunt trimise la o clinică privată din Craiova. O mică parte din pacienţi sunt trimişi la Târgu Cărbuneşti, acolo unde funcţionează un computer tomograf, dar care suportă doar până la o anumită greutate.

Vizualizări: 2,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: