Investiție de 12 milioane de euro la Turburea

O investiție de 12 milioane de euro va fi realizată de către Mitropolia Olteniei pentru comuna Turburea. Proiectul presupune restaurarea unui castel și realizarea unui complex în jurul acestuia.

Castelul Roșianu, clădire de patrimoniu ce a aparținut Primăriei Turburea, a fost donat Mitropoliei Olteniei, care a întocmit un proiect pentru restaurarea şi amenajarea peisagistică a zonei. Complexul de agrement va avea o mănăstire, chilii, căsuţe din lemn, sală de sport, ateliere de pictură şi olărit.

Primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, a declarat că proiectul a fost depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Fondurile urmează sa fie accesate, reprezentații primăriei asigurând că vor pune în valoare zona castelului și importanța sa: „Castelul are o vechime de peste 100 de ani. A fost ridicat de boierul Dumitru Roşianu, un avocat de la Curtea Regală. A adus un arhitect din Italia la vremea respectivă. După moartea boierului, clădirea a fost sediu de primărie, dispensar şi maternitate. Acum este la Mitropolie care dorește să facă această investiție de 12 milioane de euro. Ar fi cea mai importantă investiție din comună din ultimii zeci de ani. Noi vom ajuta cu tot ce vom putea, respectiv avize, utilitățile în zonă. Este un loc extraordinar și, dacă va fi pus cum trebuie în valoare, va atrage multă lume. Sper să vină banii și să dea drumul la licitație, să vedem cum încep lucrările de amenajare. Clădirea este afectată de intemperii, dar poate fi pusă la punct”, a declarat Ion Bîrcă.

Vizualizări: 1,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: