Investiție de aproape două milioane de lei la spitalul din Dobrița

Consiliul Județean Gorj va aloca spitalului din Runcu aproape două milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea sistemului de apă caldă care este necesară unității medicale. În prezent, aproape jumătate din panourile solare folosite la încălzirea apei nu mai funcționează așa că nu este acoperit necesarul de apă caldă pentru pacienți și cadre medicale.

În total, Consiliul Județean Gorj a alocat 1,7 milioane de lei pentru această investiție. Întregul sistem va fi reabilitat și vor fi cumpărate noi panouri solare pentru că multe dintre cele actuale sunt nefuncționale.

“Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție Reabilitare sistem de producere a apei calde de consum care utilizează energia solară la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, comuna Runcu. Prin realizarea obiectivului de investiție, se propune reabilitarea sistemului solar de producere a apei calde menajere, în buclă închisă sub presiune, format din panouri solare, rezervoare de stocare, grup de pompare solar, elemente de circulație a agentului termic, siguranță și protecția instalației”, se arată în proiectul de hotărâre de Consiliul Județean.

În prezent, instalația de producere a apei calde menajere cu ajutorul panourilor solare nu este funcțională, aproximativ 40% din panourile solare fiind nefuncționale.

Vizualizări: 1,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: