Investiție importantă pentru fermierii dintr-o comună din Gorj

Autoritățile din comuna gorjeană Bălești anunță că, în vară, vor finaliza o investiție importantă pentru fermieri. E vorba despre un drum agricol ce va lega satele comunei și care va deservi 650 de hectare de teren agricol. Cu această ocazie, utilajele agricole vor fi direcționate către acest drum și nu vor mai folosi drumul național care traversează localitatea. 

Investiția se face cu fonduri europene.

„Vom finaliza, în luna mai, un drum de infrastructură agricolă. Valoarea e de peste 1 milion de euro, prin AFIR. Deservește 650 de hectare de teren agricol. Vine în sprijinul agențiloe agricoli care recoltează în zona respectivă, dar și în sprijinul celor care mergeau cu utilaje agricole sau atelaje pe drumul național creând acele ambuteiaje. Deja a devenit o rută de calvar în anumite ore”, a spus primarul Mădălin Ungureanu într-o emisiune la Accent TV.

Primarul din Bălești mai anunță că așteaptă localnicii să-și depună cereri ca să se branșeze la sistemul de canalizare. „Avem finalizate PNDL 2 prin care comuna Bălești a semnat un contract de finanțare în valoare de 2,5 milioane de euro pentru canalizarea din partea de nord a comunei. Investiția este finalizată, recepționată. Am invitat cetățenii să se adreseze societății care administrează apa și canalul să vină și să se branșeze, să nu mai fie probleme cu haznalele sau cu apa uzată în șanțuri creând un disconfort total mai ales în lunile călduroase ale anului”, a declarat primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

Vizualizări: 2,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: