Controverse în jurul gorjeanului numit şef la RADET de „naşa” Firea

Numirea gorjeanului Alexandru David Burghiu în fruntea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti de către Consiliul General la propunerea primăriţei Gabriela Firea a adus la iveală o serie de informaţii despre tânărul de 31 de ani. Pe lângă faptul că până acum mai puţin de 4 ani a lucrat la structura de protecţie internă din cadrul MAI, la nivel de Gorj, noul director general a devenit subiect de ştiri prin prisma faptului că ar fi finul primăriţei de la Bucureşti.

Firea a negat informaţia respectivă, dar un critic de-al său, Ciprian Ciucu, din Consiliul General, pune în continuare sub semnul îndoielii informaţia pe care primăriţa nu o recunoaşte. „Îi cer public primarului Gabriela Firea să infirme sau să confirme dacă este naşa persoanei puse Administrator Special la RADET, numitul Burghiu David Alexandru (31 de ani, cel cu CV-ul de mai puţin de o pagină)”, a scris consilierul pe contul său de Facebook. Acesta a mai avut o explicaţie pentru ascensiunea fulminantă a lui Burghiu. Soţia sa este fiica lui Gheorghe Florea, patron la Fulgerul Bragadiru şi, după cum spun surse de la Târgu Jiu, bun prieten cu Ion Bârcină, zis Dan Goeru, cel care l-a avut ca naş pe fostul politician Toni Greblă.

„Deşi eu i-am cerut Gabrielei Firea să răspundă personal, răspunsul a venit printr-un comunicat al PMB în care se precizează că «vă informăm că Gabriela Firea NU este naşa de căsătorie a domnului Alexandru David Burghiu.» Rămâne să vedem cum de trei surse diferite mi-au oferit aceasta informaţie şi PMB spune că nu e aşa”, a mai scris Ciucu pe reţeaua de socializare. 

Averea lui Burghiu

Alexandru David Burghiu a terminat Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” între anii 2000 şi 2004, tatăl său fiind ofiţer de armată, pensionar în prezent, la Târgu Jiu. În declaraţiile de avere depuse în 2017 cu ocazia promovării sale în mai multe funcţii, noul şef al RADET menţionează că „din 1995” şi până acum a strâns bijuterii în valoare de 300.000 de euro. Probabil a fost cel mai bogat poliţist din Gorj în perioada în care a activat la Târgu Jiu, dar fără să se ştie acest lucru. Din 2014, de când a ieşit din structurile MAI, Burghiu şi-a deschis mai multe conturi bancare. În 2013 avea unul singur, cu 80 de euro, dar în 2015 figurează deja cu trei conturi în care s-au strâns circa 95.000 de lei. În următorul an, gorjeanul şi-a mai deschis două conturi, în care a pus deoparte 7200 de euro şi 5.706.55 lei.

Anul trecut, Burghiu s-a căsătorit şi, împreună cu soţia sa, a menţionat în declaraţia de avere daruri de nuntă de 9.100 euro şi 100.000 lei. Anul 2017 a fost cel în care Anna Maria Burghiu a luat la Chişinău două apartamente. Anul 2014, când Burghiu a părăsit MAI, a fost însă cel de boom imobiliar pentru acesta, împreună cu soţia sa el cumpărând la Mihăileşti, în Buzău, 4 spaţii comerciale, dar şi un teren intravilan de peste 2300 mp. Cu un an înainte, în 2013, Anna Maria Burghiu achiziţionase la Bran, în Braşov, alte două terenuri intravilane.

Pe numele noului şef al RADET mai figurează şi un teren de 554 mp primit de acesta ca donaţie la Târgu Jiu, în anul 2010. În garaj, cei doi soţi au un Chevrolet din 2007 şi o Toyota din 2005. Anul trecut, Burghiu a fost şi administrator la două ferme piscicole, pe care le-a împrumutat cu peste 70.000 de lei, veniturile sale salariale fiind de 51.000 de lei, despre cele ale soţiei nefiind menţionat nimic în documentul citat.

Vizualizări: 3,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: