Stadionul Municipal va purta numele Constantinei Diţă

Un moment special a avut loc astăzi, la şedinţa de Consiliu Local Târgu Jiu de la cinematograful „Sergiu Nicolaescu”. În unanimitate, consilierii au votat ca Stadionul Municipal al oraşului să poarte numele Constantinei Diţă, campioană olimpică la atletism. Iniţiativa i-a aparţinut primarului Marcel Romanescu.

„Este un moment deosebit. De astăzi, Stadionul Municipal va purta numele singurei noastre campioane olimpice: Constantina Diţă. Imi doresc să recunoaştem excelenţa. Imi amintesc momentul de acum 4 ani de zile, când am vorbit cu doamna Constantina Diţă şi m-a lăsat fără cuvinte. De zeci de ani, nu a renunţat la cetăţenia română şi este în continuare cetăţean al oraşului nostru”, a declarat edilul municipiului Târgu Jiu.

Cu lacrimi în ochi, sportiva le-a mulţumit autorităţilor şi cetăţenilor, afirmând că Târgu Jiu reprezintă „acasa”. Campioana se simte onorată că stadionul pe care s-a antrenat o să-i poarte numele: „Pe acest stadion am început sportul de performanţă. Aici m-a descoperit primul antrenor, Mircea Zorilă. Dânsul mi-a îndrumat paşii spre performanţă. Vreau să mulţumesc tuturor antrenorilor care au făcut parte din viaţa mea de sportiv, pentru că de la fiecare am avut ceva de învăţat. Am luptat, oricât de greu mi-a fost. Visul meu s-a îndeplinit în 2008, la 38 de ani, cand am obţinut aurul olimpic. Târgu Jiu, pentru mine, înseamnă tot. Familia mea este aici. Primul meu apartament mi l-am cumpărat aici, cu banii pe care i-am făcut din sport. Mă întorc mereu, cu drag acasă, pe meleagurile Gorjului. Deşi am fost contactată să reprezint Statele Unite, mi-am dus cariera, până la sfârşit, la vârsta de 44 de ani, reprezentând România”, a transmis Constantina Diţă.

Vizualizări: 1,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: