Laborator nou la SJU Târgu Jiu

Un nou laborator va fi realizat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Este vorba despre un laborator de angiografie, care să se dezvolte pe o perioadă de 2 ani.

 

În cursul lunii viitoare se va să încheia un acord-cadru între administraţia spitalului şi un operator medical care asigură servicii de imagistică medicală. Bugetul aprobat pentru plata serviciilor medicale amintite este de peste 30 de milioane de lei.

„Autoritatea contractantă, prin aplicarea prezentei proceduri, urmărește achiziționarea de servicii de diagnostic și tratament angiografic, asigurînd o cât mai bună diagnosticare și tratament acordat pacienților, la un standard calitativ superior, astfel încât să se obțină un grad de complexitate crescut al patologiilor tratate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. La finalul prezentei proceduri de atribuire se va încheia un acord-cadru pe o perioadă de 48 de luni, cu un operator economic”, au transmis reprezentanţii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Ce este angiografia?

Angiografia este un test de imagistica care utilizează raze X pentru a vizualiza vasele de sânge ale organismului. Radiografiile furnizate de angiografie sunt numite angiograme. Se investighează artere sau vene îngustate, blocate, mărite sau care prezintă malformații din mai multe părți ale corpului: pelvis, creier, inimă, brațe, gât, piept, abdomen (rinichi și ficat), picioare. Există mai multe tipuri de angiografie, în funcție de ce parte a corpului este investigată. 

Vizualizări: 966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: