Investiţii la Cîlnic: grădiniţă, parc de joacă şi dispensar medical

Două mari investiţii vor fi demarate vara aceasta în comuna gorjeană Cîlnic. Este vorba de construirea unui nou dispensar medical cu centru de permanenţă, dar şi a unei grădiniţe. Administraţia locală a obţinut aproximativ 4 milioane de lei, fonduri guvernamentale, pentru a duce la îndeplinire aceste lucrări.

Cele două investiţii vor fi realizate lângă baza sportivă din localitate, chiar în faţa pădurii Crihala. Pentru construirea dispensarului medical, autorităţile locale din Cîlnic au obţinut circa 2 milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). În noua clădire va funcţiona şi un cabinet stomatologic, spune primarul Dumitru Vulpe. Licitaţia pentru execuţia lucrărilor se va încheia în zilele următoare. S-a arătat interesată de investiţie doar o singură firmă.

„Săptămâna aceasta va fi adjudecat şi declarat câştigătorul la obiectivul dispensar medical cu centru de permanenţă. Avem dispensar medical într-o clădire veche, unde funcţionează cabinetul medical al medicului de familie din localitate. În aceeaşi clădire este şi centrul de permanenţă unde se asigură 24 de ore din 24 asistenţa medicală, cu gărzi, medic şi asistent. Astfel, după finalizarea lucrărilor, vom muta activitatea în noul dispensar. Am vrut astfel să asigurăm condiţii mai bune pentru desfăşurarea actului medical. În noul spaţiu va funcţiona şi un cabinet stomatologic, acum nu avem”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic.

Grădiniţă cu program prelungit

Primăria Cîlnic a obţinut alte 2 milioane de lei pentru realizarea unei noi grădiniţe, tot în faţa pădurii Crihala. La finalizarea lucrărilor, cele două grupe de preşcolari de la grădiniţa din centrul comunei vor fi mutate în noua clădire. Două firme s-au înscris la licitaţie. „Va fi o nouă grădiniţă cu program prelungit. Va fi realizată o nouă clădire. Se vor muta din vechea grădiniţă din centru în acest spaţiu nou. Actuala grădiniţă funcţionează într-o fostă sală de clasă. Anul trecut am reuşit să facem o toaletă interioară, încât copiii să nu se mai ducă în fundul grădinii. Lucrarea a fost scoasă la licitaţie. Sper ca în 2-3 săptămâni să înceapă lucrările. Noua grădiniţă va avea grupuri sociale în interior”, a precizat primarul Dumitru Vulpe.

Autorităţile locale vor realiza şi un parc de joacă lângă baza sportivă. Investiţia va fi dusă la îndeplinire cu finanţare din fonduri europene.

Vizualizări: 947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: