Investiţiile prioritare anul acesta pentru autorităţile din Bîlteni

Administraţia locală din Bîlteni anunţă investiţii majore anul acesta la nivel de localitate. Din primăvară vor fi demarate lucrările pentru realizarea reţelei de canalizare la nivel de localitate şi sunt premize şi pentru continuarea lucrărilor la reţeaua de apă, ambele proiecte fiind finanţate din fonduri guvernamentale. Tot anul acesta autorităţile au în plan să reabiliteze clădirea în care funcţionează liceul din localitate, pe fonduri de la bugetul local.   

 Autoritățile locale din Bîlteni speră ca în acest an să continue lucrările de realizare a rețelei de canalizare la nivel de comună. Bani sunt la bugetul local și pentru alte investiții adiacente acestor lucrări, spune primarul Nicolae Lungan. "Bugetul, datorită sumelor de echilibrare pe care le-am primit, este mai mare decât cel de anul trecut. La nivel de primării, bugetele cât de mari ar fi, la nevoile care sunt, niciodată banii nu sunt suficienți. Avem un proiect în derulare și contractul îl avem semnat pe finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru realizarea rețelei de canalizare în toată comuna. Este investiția prioritară pentru noi anul acesta. Dacă terminăm cu acest proiect ne vom apuca și de asfaltare pe sectoarele unde va fi realizată canalizarea, nu lăsăm drumurile așa. Vom face și rigolele. Facem de la bugetul local acolo unde drumurile nu sunt prinse în proiectul de asfaltare. S-a turnat la Peșteana și urmează la Cocoreni un drum. S-a mai turnat și la Moi și Vlăduleni", a declarat Nicolae Lungan, primarul comunei Bîlteni. 

Rețea de canalizare mai există în prezent în Bîlteni, la blocuri și în colonie. Autoritățile au în derulare și un proiect pentru alimentarea cu apă potabilă, demarat în urmă cu mai șapte ani care vor continua în acest an.

 Investiţii şi la unităţile şcolare

Reprezentanţii primăriei au mai spus că anul acesta vor fi efectuate investiții și la liceul din Bîlteni. Este vorba de niște reparații ce vor fi demarate din fonduri de la bugetul local, însă autorităţile locale vor încerca în paralel să obţină finanţare europeană pentru modernizarea întregului liceu. "Avem acoperişul la liceu care trebuie refăcut. Este o aripă care s-a făcut cu muncă patriotică şi nu are temelie și se face igrasie. Avem în plan să reabilităm acoperișul și această clădire din fonduri de la bugetul local. Avem țigla și mai trebuie să cumpărăm ștacheții. Dacă totuși o să inițiem și un proiect și dacă avem punctaj pe fonduri europene, vom încerca să modernizăm tot liceul. Atunci nu ar mai avea rost să cârpim", a mai spus primarul din Bîlteni. 

Autoritățile au spus că iau în considerare și modernizarea pieței din Bîlteni, care este cea mai veche din județ.

Galerie foto


Vizualizări: 1,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: