Nu se mai face centru pentru refugiaţi la Bumbeşti Jiu

Ministerul Afacerilor Interne a renunţat la ideea de a face un centru pentru refugiaţi la Bumbeşti Jiu. Autorităţile locale au trimis un memoriu către minister, prin care a atras atenţia că în localitate este o fabrică de armament, dar şi că centrul urma să fie între două şcoli. Ministerul a analizat memoriul şi a decis să caute alt amplasament.

 Inspectoratul General pentru Imigrări a propus, în cursul anului trecut, înfiinţarea a trei centre suplimentare pentru cazarea migranţilor în localităţile Tăşnad, Bumbeşti-Jiu şi Câmpulung Muscel prin preluarea unor unităţi aparţinând Jandarmeriei Române. În urma vizitelor în teritoriu s-a decis încheierea demersurilor de operaţionalizare a acestor centre. Autorităţile locale de Bumbeşti Jiu au primit vestea cu entuziasm. „Un lucru îmbucurător pentru mine personal şi o veste extraordinară pentru comunitatea din Bumbeşti Jiu. Lucrul acesta nu poate decât să ne bucure. Din punctul meu de vedere, felicit Ministerul de Interne, Guvernul României, implicit ministrul care a semnat comunicatul pentru că s-a luat decizia foarte înţeleaptă de a se reorienta şi de a găsi alte soluţii pentru a-şi onora obligaţiile faţă de Uniunea Europeană”, a declarat Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu.

Autorităţile locale trimiseseră chiar şi un memoriu prin care au prezentat riscurile aducerii refugiaţilor în apropierea fabricii de armament. Discuţii în acest sens, au avut loc chiar şi în urmă cu două săptămâni. „Sunt doar săptămâni şi jumătate de când am purtat această discuţie la minister, nu am făcut altceva decât să reliefez realităţile la care făceam trimitere în memoriu. Pentru că am considerat că soluţia aleasă la momentul respectiv nu este una dintre cele mai bune şi ar crea probleme majore nu numai localităţii Bumbeşti Jiu, dar şi localităţilor limitrofe, creând vulnerabilităţi majore în această zonă”, a mai precizat Constantin Bobaru. În urma acestor concluzii, ministrul Petre Tobă a dispus încheierea demersurilor de operaţionalizare a acestor centre în localităţile respective şi identificarea de către Inspectoratul General pentru Imigrări a unor alte soluţii, în conformitate cu prevederile legale.

Vizualizări: 346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: