Iohannis, la Târgu Jiu: Primarii să facă faţă presiunilor!

Prim-vicepreşedintele PNL, primarul Sibiului Klaus Iohannis, a fost prezent ieri la Târgu Jiu, unde s-a întâlnit cu o parte din primarii partidului. La întâlnirea cu Iohannis, care este favorit pentru preluarea partidului în oricare dintre situaţii, fie că scorul obţinut de Crin Antonescu e slab, fie că va câştiga prezidenţialele, nu au venit toţi primarii. Acesta a avut un mesaj pentru ei: aveţi demnitate!

Klaus Iohannis a stat câteva ore în Târgu Jiu, după care a fost în vizită la primăria Turceni. La întâlnirea de la sediul partidului au lipsit primarii Gheorghe Păsărin, Adi Câmpeanu, Florin Jurebie, Ştefan Lupu, Ilie Petroi, Mihai Calotă şi alţii. Pe parcursul plimbării în Parcul Constantin Brâncuşi, el a fost însoţit de liderul PNL Gorj, Dian Popescu, vicepreşedintele Claudiu Săftoiu, primarul Mihai Mazilu, primarul Dorin Filip şi alţi lideri locali. Klaus Iohannis a fost întrebat despre lipsa primarilor de la şedinţa PNL, dar şi despre presiunile pe care le-ar face asupra lor PSD. „Sigur, am avut astfel de situaţii, dar am discutat şi în organizaţie. În PNL oamenii sunt hotărâţi şi sunt loiali. Deci asta cu presiunea nu va ţine la noi“, a spus acesta. L-a completat Dian Popescu, care a găsit scuze pentru absenţa primarilor. „Domnul Lupu de la Stejari e plecat cu un proiect, domnul Adi Câmpeanu e plecat, în rest au fost toţi primarii. De Păsărin, ştiţi, a fost schimbat din funcţie“, a spus Popescu. Spre exemplu primarul din Urdari, Mihai Calotă, spune că nu s-a dus la întâlnirea cu Iohannis pentru că nu a fost invitat.

iohannis_2

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a mai spus că primarii trebuie să aibă demnitate şi să nu cedeze în faţa presiunilor. „Asupra mea nu s-a făcut nicio presiune, niciodată, dar asta nu înseamnă că nu s-a făcut nici asupra altor primari. Un primar e ales de comunitate, nu de un partid, reprezintă un partid categoric şi atunci orice primar este dator să aibă o demnitate şi să facă faţă acestor presiuni în situaţia în care ele apar. Iar pentru noi, putem să le spunem primarilor că nu durează mult până vom constitui noi un sprijin foarte solid pentru ei“, a declarat acesta.

CANDIDAT

Iohannis a mai spus este pregătit să preia PNL, dacă Antonescu va câştiga scaunul de la Cotroceni. Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că Antonescu ar trebui să fie candidatul dreptei.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: