Mihai Răzvan Ungureanu: Nesimţire este un alint pentru PSD

Fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, preşedinte la Forţa Civică, a atacat dur, ieri, într-o vizită la Gorj, liderii locali ai PSD, dar şi candidaţii partidului de la guvernare. El l-a numit pe candidatul PSD la Senat, Mihnea Costoiu, manechin, pe Florin Cârciumaru dinozaur politic, iar despre Ion Călinoiu spune că se teme când vede că DNA e la uşa baronilor. Mai mult, Ungureanu a menţionat că expresia „partid nesimţit“, pe care o foloseşte preşedintele filialei Gorj, Ion Săvoiu, este prea puţin pentru PSD.

De critici nu au scăpat primarul Florin Cârciumaru şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, liderii Partidului Nesimţit, aşa cum spune despre PSD preşedintele Forţa Civică Gorj, Ion Săvoiu. Mihai Răzvan Ungureanu crede că nesimţire este prea puţin pentru PSD. „Cuvântul nesimţit este insuficient pentru a califica PSD. Dar dacă aş fi în locul colegilor de la Forţa Civică nu aş folosi cuvântul nesimţit, ci ticălos, iresponsabil, hoţi, oameni lipsiţi de cel mai elementar simţ al patriotismului. În 25 de ani să ai Guvernul din care 7 miniştri şi-au făcut bagajul ca să intre în puşcărie. Asta vi se pare doar nesimţire? Păi nesimţire este un alint pentru PSD. Şi o spun foarte clar“, a declarat acesta. 

Costoiu, manechin

Mihai Răzvan Ungureanu a subliniat că Mihnea Costoiu, candidatul PSD Gorj la Senat, vrea să fie parlamentar, dar campanie îi fac membrii Guvernului şi liderii locali. În lupta cu Mihnea Costoiu a intrat Ion Săvoiu, liderul Forţa Civică Gorj.  MRU speră că Săvoiu va câştiga alegerile, ironizând promisiunile pe care Costoiu le face prin şcoli. Costoiu le promite elevilor tablete, dar Ungureanu crede că acesta va da tablete de Extraveral. Ungureanu l-a acuzat pe Costoiu de faptul că este un manechin ce aşteaptă să-i facă alţii campanie. „Nu mă impresionează manechinele politice. Eu mă aşteptam ca domnul ministru Costoiu, dacă este bărbat politic şi doreşte să intre în Parlament, el spunând că este al locului, gorjean, să vină în competiţie stăpân pe sine, cu genunchii tari, coloana vertebrală dreaptă şi să ne arate de la înălţimea PSD ce minuni fantastice se întâmplă în învăţământul şi cercetarea românească. În schimb, văd că nu a mai rămas aproape nici un reprezentant al corpului diplomatic la Bucureşti, au fost aduşi la Târgu Jiu, cu promisiunea unui forum economic, ce s-a transformat într-o excursie. Şi, ce să vezi, în excursia aceasta cine trebuia să fie în mod subliminal sprijinit? Domnul ministru Costoiu. Dacă vii cu tot Guvernul României să-l sprijini pe domul Costoiu pentru că nu poate singur, trebuie să vii şi cu alte exemplare ale politicii româneşti. Mă mir că nu s-a mutat Guvernul la Târgu Jiu. Manechinul stă locului, îl pui într-un colţ şi nu se mai mişcă. Dacă vrea să facă politică, să se mişte“, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Cârciumaru, dinozaurii, Călinoiu şi DNA

A venit şi rândul lui Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru. „Domnul primar Cârciumaru mai există?“, a întrebat Mihai Răzvan Ungureanu. „Nu-mi iese din cap ce a făcut primarul Cârciumaru, vă spun sincer. Când am văzut înregistrarea cu primarul ameninţând judecători din Biroul Electoral Judeţean nu mi-a venit să cred. (..) Eu nu am văzut un asemenea exemplar nici în politica de dinainte de ‘89. Nici măcar Ceauşescu nu-i suporta. Reprezentanţii dinozaurilor politici încă mai există în fruntea oraşului Târgu Jiu. E păcat. Nu mai pomenesc de ceilalţi, pentru că zoologia e amplă“, a spus Ungureanu. Acesta a făcut o aluzie şi la ultimele zvonuri potrivit cărora pe lista de baroni a DNA ar fi şi Ion Călinoiu. „Gândiţi-vă cum se simt baronii în momentul în care văd că dispar unul câte unul pe uşa DNA. Nu-mi imaginez că domnul Călinoiu se simte bine. Probabil că se închide în casă cu şase lacăte, îşi scoate telefonul din priză. Nu ştiu, mă gândesc. Nu spun că e vinovat de ceva. Nici un furt nu va rămâne nescos la iveală“, a adăugat MRU.

Mihai Răzvan Ungureanu crede că pesediştii sunt disperaţi. „Cu tot cu sateliţi, PSD nu o să facă niciodată, în nicio competiţie electorală posibilă, peste 49%. Niciodată nu o să poată. Şi sunt disperaţi pentru că există, pe cale de consecinţă, posibilitatea ca alţii să se unească şi să doboare elefantul fesenisto-pesedist. Este limpede“, a încheiat acesta, îndemnând gorjenii să voteze împotriva PSD.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: