Ion Iordache spune că liderii PSD l-ar vrea demis pe Iulian Popescu

Liderul PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a declarat liderii PSD Gorj ar vrea să-l demită pe Iulian Popescu din funcția de prefect al județului Gorj, după ce acesta a solicitat un control la Consiliul Județean (CJ)  Gorj. Reamintim că prefectul de Gorj a semnat un ordin de verificare la Consiliul Județean pe care președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, l-a refuzat. Ulterior, prefectul l-a amendat pe acesta cu 5.000 de lei pentru nerespectarea legii.

”Ar vrea să-l demită, numai că nu pot, pentru că în primul rând că nu este la îndemâna lor și în al doilea rând că nu există un motiv să fie demis, să-și ia gândul de el la treaba asta. Nu sunt mai presus de lege. Acum legea este valabilă pentru toată lumea, și în judet, și în afară județ”, a declarat Ion Iordache.

După ce prefectul a trimis Corpul de Control la CJ Gorj, conducerea CJ a trimis adrese la Guvern în încercarea de a opri controlul inclusiv cu argumentul că nu s-a mai întâmplat așa ceva în țară și că între cele două nu există o relație de subordonare.

CJ Gorj susține că verificarea nu este în atributul Prefecturii, iar prefectul spune că CJ Gorj este o unitate administrativ teritorială ca oricare alta și că atâta vreme că poate face verificări la o primărie sau o instituție, așa poate face și la Consiliu.

Vizualizări: 2,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: