Ion Ișfan nu s-a împăcat cu gândul schimbării: Voiau să scape de mine, pe românește!

Nici la o jumătate de an de când a fost schimbat din funcție, Ion Ișfan nu se poate împăca cu gândul că a fost dat jos din fruntea Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Ișfan a explicat că a fost rugat să meargă la București, să muncească, dar abia după ce s-a plâns la Ministerul Educației că numirea de la Gorj nu s-a făcut conform legii.

Ion Ișfan și-a spus nemulțumirile în direct la un post local de radio. El a explicat că, în locul său, a fost numită Marcela Mrejeru, colegă de partid cu el, dar care nu susținuse concurs pentru postul de inspector general. „Contractul de management l-am semnat în aprilie 2015. Normal, patru ani, patru ani se termină pe 7 aprilie 2019. Politic, unii s-au grăbit. Au spus că nu ne mai trebuie inspectorul general, are probleme, hai să-l schimbăm. Au hotărât în biroul organizației județene să vină să propună pe altcineva. Au și susținut această poveste, dar au uitat de lege pentru că legea îi spunea domnului ministru al Educației să-l numească după ce câștigă concursul și au preferat să mă trimită la catedră, să numească un coleg în funcție pentru că era susținut de partid, dar acel coleg nu a dat concurs”, a spus Ișfan, la Radio Accent.

Ișfan a continuat să-și acuze colegii din PSD că s-a dorit doar eliminarea lui din conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Abia după ce a atras atenția Ministerului Educației că numirea de la Gorj nu respectă legea, a fost rugat să meargă la București, dar a ales să revină la Târgu Jiu, pe postul de inspector adjunct. Și el a fost numit tot fără concurs. „Cu mine s-a spart gheața probabil. Eu am discutat și s-a înțeles de conducerea Ministerului că sunt probleme, că nu s-a respectat articolul de lege. Mi-au propus să mă duc în București, până la urmă am ajuns inspector general adjunct la Gorj, dar la fel, fără concurs pentru că nimeni nu a mai scos postul la concurs. Dacă ești numit prin detașare, este o perioadă determinată până se face concursul, dar nu mai mult de un an școlar. Pe mine m-au trecut la catedră în martie. De atunci până acum, onor Ministerul nu a fost în stare să organizeze concursul pentru ocuparea funcției de inspector general la Gorj. Voiau să scape de mine, pe românește. Eu, neavând contract de management, au fost niște indicații la Minister să nu se prelungească. Probabil că am deranjat”, a mai declarat Ion Ișfan.

Vizualizări: 2,936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: