Ionel Ilie, despre finanțarea sportului: Întâi să facă show!

Complexul Energetic Oltenia nu își permite să finanțeze sportul gorjean. Acesta este mesajul lui Ionel Ilie, încă director la CE Oltenia. El mai spune că fotbaliștii trebuie să facă show pe teren ca să aibă cât mai mulți spectatori şi astfel atrag bani. "Acum îi pot susține doar moral", a spus Ionel Ilie. 

Administrația Complexului Energetic Oltenia nu are de gând să reia finanțarea pentru cluburile sportive. După ani mulți în care au fost alocate sume importante de bani, cei din administrația complexului spun că nu mai au bani pentru un astfel de sprijin și fac apel la ceilalți asociați ai cluburilor sportive pentru a aloca fondurile necesare. "Suntem asociați, cu drepturi egale și sunt mai mulți asociați. Am zic că, dacă acum Complexul Oltenia trece printr-o perioadă puțin mai dificilă privind banii și ceilalți asociați să plătească și dânșii cum a plătit Complexul Oltenia. Pentru că nu avem drepturi în plus față de ceilalți asociați", a declarat Ionel Ilie, director în cadrul CE Oltenia.      

Cere spectacol pe teren

Ionel Ilie a transmis șefilor de cluburi să nu mai aștepte finanțare de la Complexul Energetic Oltenia atâta timp cât societatea nu e pe profit. "Le-am solicitat și dânșilor să încerce să trăiască pe picioare proprii pentru că orice activitate trebuie să aducă un venit în care să se autoîntrețină. Așa, să stai cu mâna întinsă, că vine investitorul cu bani, cred că a dispărut de mult noţiunea aceasta. Nimeni nu este un donator la nesfârşit. Îmi place fotbalul, îmi place baschetul, handbalul. Îi susțin moral, financiar când societatea va avea profit", a explicat acesta.   

Directorul din companie a criticat și jocul pe care îl fac fotbaliștii de la CS Pandurii. Nu fac spectacol, spune Ionel Ilie, explicând astfel de ce Pandurii nu au spectatori la meciuri. "Este logic ca și dânșii să încerce să atragă cât mai mulți spectatori pentru că am văzut că la ultimul meci era stadionul gol. Trebuie să-și pună o întrebare. Dacă ar fi spectacol cred că s-ar duce spectatori și ar plăti. Și ar fi niște venituri din bilete de la spectatori”.

Vizualizări: 891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: