Ionuț Lupescu s-a reapucat de fotbal la 55 de ani: „Trebuie să dau bani, nu să iau!”

Fostul mijlocaș al echipei naționale de fotbal din anii 90, Ionuț Lupescu, nu poate sta departe de fotbal. Acesta are o funcție oficială la CS Dinamo, dar și-a reactivat legitimația de fotbalist care acum este vizată la echipa FC Gland din Elveția.

Lupescu evoluează în echipa de old boys, unde participă activ la fiecare etapă de campionat, după cum a dezvăluit ProSport. 

Kaiserul, așa cum este poreclit în lumea fotbalului, a intrat în lumea administrației sportive, dar nu poate sta departe de fotbal. „Îmi place foarte mult să fac mișcare, nu mă pot opri. Sunt fotbalist activ la echipa de old-boys. Săptămână de săptămâna avem meciuri și mă bucur de activitatea sportivă.

E un pic diferit pentru că e pentru prima oară în viață când trebuie să dau bani la fotbal, nu să iau.

Trebuie plătit echipamentul, legitimația, mâncarea după meci, avionul din România până aici și înapoi. A fost un pic incomod, dar acum e totul ok. Sunt pe aici mulți foști fotbaliști, cu Stephane Chapuisat cred că mă voi duela în Cupa Elveției luna viitoare. Avem parte de meciuri echilibrate, spectaculoase. Fac naveta București – Elveția”, a declarat Ionuț Lupescu. 

Lupescu ocupă momentan o funcție cheie în dezvoltarea academiei de Fotbal CS Dinamo. Kaiserul face  o analiză amplă a Academiei şi va propune un proiect ambițios pentru dezvoltarea acestui segment.

Ionuț Lupescu a fost om de bază în echipa naţională, unde a debutat la 3 februarie 1988 contra Israelului. A participat la două turnee finale de Campionat Mondial (Italia – 1990 şi SUA – 1994) şi la două de Campionat European (Anglia – 1996 şi Belgia şi Olanda – 2000).  A îmbrăcat de 74 de ori tricoul naţionalei, pentru care a înscris şase goluri.

Galerie foto



Vizualizări: 809

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: