Ionuţ Negomireanu, de şapte ani în sprijinul naturii

Toate proiectele de ecologizare, dar şi de sport turism din judeţul nostru se leagă de un singur nume: Ionuţ Negomireanu. Tânărul, acum profesor de religie la Centrul de Educaţie Incluzivă din Târgu Jiu, a coordonat mai toate acţiunile de mediu din oraş fiind implicat chiar şi în proiecte naţionale. De altfel, Ionuţ Negomireanu este şi fondatorul Asociaţiei Hai-Hui.

Ionuţ Negomireanu coordonează de aproape şapte ani Asociaţia Hai-Hui, proiect început din pasiune alături de alţi prieteni. La început era doar un club în care se desfăşurau acţiuni de voluntariat urmând ca din 2005 totul să capete o latură mult mai legală. Absolvent al Facultăţii de Teologie din Craiova, Ionuţ predă de şapte ani religia, dintre care de trei ani în cadrul Centrului de Educaţie Incluzivă Târgu Jiu. „Am absolvit Facultatea de Teologie, Facultatea de Psihologie, două mastere pe educaţie şi în prezent în anul II la doctorat pe psihologie. Îmi place foarte mult ceea ce fac, de şapte ani lucrez în învăţământ şi cam tot de atâţia ani coordonez şi asociaţia Hai-Hui”, a declarat Ionuţ Negomireanu.

Alături de ceilalţi membri ai asociaţiei, nouă la număr, Ionuţ a reuşit să iasă pe locuri fruntaşe cu atât mai mult cu cât asociaţia face parte din Federaţia Română de Sport-Turism şi Ecologie. Lider în realizarea a numeroase proiecte de mediu, Ionuţ spune că singura satisfacţie pe care o are este faptul că poate dormi liniştit noaptea pentru că a făcut ceva pentru natură. „De multe ori vă spun că am băgat bani personali în realizarea proiectelor, nu am avut niciodată nici un fel de pretenţii şi nici nu am obţinut nici un beneficiu”, a declarat Ionuţ Negomireanu.

Printre proiectele pe care le-a coordonat se numără „Voluntari pentru Muntele Oslea”, unul dintre cele mai mari proiecte de ecologizare, „Trofeul Meridionalilor”, „Marşul Eco”, „Crosul de pe Cheile Sohodolului”. În puţinul timp liber pe care îl are, Ionuţ preferă să stea în faţa calculatorului şi să facă sport. „Nu am încredere în oameni şi constat că învăţământul nu este apreciat. Faptul că lucrez cu nişte copii care au probleme pot spune că este foarte plăcut şi util în acelaşi timp”, a declarat Ionuţ Negomireanu.

În prezent, Ionuţ este implicat în cel mai mare proiect de ecologizare care vizează întreaga ţară. „Let`s do it Romania” este coordonat de acelaşi Ionuţ Negomireanu care îşi propune ca Gorjul să strălucească de curăţenie pe 25 septembrie.

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: