O gorjeancă din Teleşti a împlinit 100 de ani

O bătrână din localitatea Teleşti a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Maria Cornoiu sau Mama Gica, aşa cum este cunoscută de locuitorii din Teleşti, este bunica şeful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. Locuitorii împreună cu fii ai satului, precum Sabin Cornoiu şi Viorel Gârbaciu, autorităţi locale şi judeţene au serbat-o pe Maria Cornoiu la biserica din sat.

 Ziua de 5 septembrie a fost o zi de sărbătoare pentru toţi locuitorii din Teleşti, care au venit cu mic cu mare la biserica din sat pentru a o felicita şi pentru a-i oferi daruri. „Probabil fiecare dintre noi are amintiri din copilărie, fiecare ne aducem aminte despre bunicii noştri, despre cea au reprezentat ei într-un anumit moment al vieţii noastre. Sunt încântat că bunica a ajuns la această vârstă onorabilă. Mă bucur pentru ea, pentru familia mea şi sper să aibă zile multe să ne bucurăm în continuare de tot ceea ce a reprezentat ea pentru noi ca şi bunică”, spune Sabin Cornoiu. La serbare a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, care o cunoaşte pe bătrână de când lucra în Teleşti ca inginer agronom. „Era un fel de lider şi îi sfătuia pe toţi să meargă la muncă”, îşi aminteşte Ion Călinoiu.

Trai cumpătat

Cu toate că bătrâna, ajunsă la o vârstă înaintată, nu a putut rosti prea multe cuvinte, rudele şi locuitorii au avut despre aceasta numai cuvinte de laudă.

Cea mai bătrână locuitoare a Teleştiului, care are trei nepoţi şi patru strănepoţi, a ajuns la această vârstă datorită traiului cumpătat. „Bunica mea a ajuns la această vârstă pentru că a fost op femeie foarte harnică, i-au plăcut foarte mult animalele. Bătrâna a fost limitată în toate punctele de vedere, a muncit în CAP, în gospodărie, a fost o femeie sănătoasă şi şi-a respectat viaţa”, spune Ioana Mischie, nepoata bătrânei.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: