Concursuri inedite la Festivalul Toamnei de la Rânca

Festivalul Toamnei care debutează azi la Rânca aduce în peisajul sporturilor de week-end destinate relaxării două noi propuneri care, speră organizatorii, vor cuceri şi publicul gorjean. Inedite vor fi la Rânca aşa numitele water walking balls – respective bile de mers pe apă şi summer tubingul – săniuş cu bărci pneumatice pe o pârtie special amenajată în zona pârtiei pe care se schiază iarna.

Este vorba de bile de dimensiuni mari, confecţionate din plastic şi umflate cu aer, iar amatorii de senzaţii tari pot intra în ele să încerce mersul pe apă fără a se uda. În cazul staţiunii Rânca, acestea sunt plasate într-o piscină cu apă şi sunt în special pentru copii, dar şi adulţii care au până la 100 kg pot să practice acest sport. Cu bilele respective se poate merge, se fac sărituri, se rostogolesc fiind o activitate distractivă. Tot pentru cei mici atracţia de la Rânca în această vară a fost şi rămâne tubingul pe pista instalată pe pârtie, acolo unde şi adulţii au acces şi unde se vor organiza şi concursuri. Coordonatoarea acestui eveniment, Andreea Crăciun, a precizat că nu este vorba de ceva nou fiind idei preluate din alte ţări: „Sunt idei de distracţie pe care le punem în practică împreună cu partenerii noştri, multe dintre ele nefiind încă puse în practică în România, unele provenind de la concursuri din Statele Unite sau din alte zone ale lumii”.

Festivalul va debuta azi cu Târgul de produse tradiţionale, iar în această seară vor concerta pe scena amplasată în faţa Hotelului Mina solişti ai Ansamblului Artistic Doina Gorjului. Sâmbătă va avea loc o paradă a portului popular şi o paradă a cailor organizată cu sprijinul primăriei din Novaci. Vor veni în staţiune şi cai şi călăreţi care vor defila prin localitate invitând tinerii la concursul de tăiat lemne care va avea loc pe pârtia de schi. Un alt concurs inedit va fi cel de gătit în aer liber programat pentru sâmbătă. Concursul de mâncat plăcinte este o altă atracţie a acestor serbări, organizatorii comandând deja cantităţi mari de plăcintă cu urdă şi stafide. Tot sâmbătă este programată tombola cu premii precum şi un foc de artificii. Festivalul se va încheia duminică cu un târg cu vânzare a produselor tradiţionale, sporturile inedite propuse turiştilor putând fi practicate pe parcursul celor trei zile.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: