Iordache îl vrea pe Orban premier

Continuă lupta între cele două tabere din interiorul PNL. 41 de parlamentari liberali, între care și senatorul de Gorj Ion Iordache, cer susținerea lui Ludovic Orban ca premier, după demiterea prin moțiune de cenzură a Guvernului Cîțu. Ei au semnat o scrisoare publică dată publicității marți, solicitând refacerea coaliției de guvernare.

„Susținem refacerea coaliției de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetățeni în urmă cu un an de zile”, se arată în scrisoarea semnată de liberalii care i-au rămas aproape fostului președinte al PNL.

Cei 41 de susținători vor, de asemenea, ca PNL să respingă orice negociere cu PSD pentru învestirea unui nou guvern. „Respingem orice fel de înțelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD. Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban”, spun parlamentarii.

Surse politice susțin că PNL ar urma să-l propună tot pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, deși guvernul său a picat cu cel mai mare vot împotrivă din istoria moțiunilor de cenzură.

Vizualizări: 1,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: