Școala Planetelor la Târgu Jiu. Vezi când are loc evenimentul!

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” găzduiește între 20 și 24 februarie un eveniment fabulos. Este vorba despre ”Școala Planetelor”, un spectacol educativ despre tainele universului. Acest program este prezent în premieră la Târgu Jiu și este rezultatul unui parteneriat dintre societatea ”Învățare Interactivă” din Oradea și Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”.

 Spectacolele vor fi organizate la Muzeul de Artă din Parcul Central și vor avea o durată de 45 minute, iar intrarea se va face numai pe bază de rezervare. Se vor forma grupe de 20-25 elevi pentru fiecare spectacol. Prețul unui bilet este de 12 lei/ persoană. Proiectul educațional ”Școala Planetelor” va consta în spectacole și lecții interactive de astronomie, recomandate, în special, copiilor între 4-14 ani, dar și cadrelor didactice și părinților. Programul va începe cu un video de aproximativ 15 minute despre culorile Universului, după care va urma o călătorie fascinantă și interactivă printre galaxii și planete. ”Acest proiect își propune să îmbine educația cu distracția, fiind o alternativă pentru petrecerea timpului liber în familie, dar și o activitate ce este compatibilă cu programa școlară”, au comunicat reprezentanţii muzeului județean.

Spectacolele se vor desfășura într-o cupolă cu un diametru de 7 metri și o înălțime de 3,5 metri, având o capacitate de 25 persoane. Sistemul de proiecție al filmelor este full HD. Organizarea ”Școala Planetelor” la Târgu Jiu vine la 36 de ani de la călătoria în spațiu a primului roman, astronautul Dumitru Prunariu. Proiectul educațional ”Școala Planetelor” a fost prezent în multe orașe din țară precum: Buzău, București, Cluj Napoca, Timișoara, Pitești.  

Vizualizări: 5,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: