Weber crede că minerii sunt din nou păcăliți de parlamentarii puterii

Propunerea deputatului PNL Gorj, Dan Vîlceanu, de interpretare a legii pensionării minerilor și energeticienilor printr-o circulară dată de șeful Casei de Pensii, este considerată de PSD o nouă păcăleală.

“Încrederea minerilor și energeticienilor a fost, încă o dată, înșelată de toți parlamentarii puterii, după mult trâmbițata întâlnire a liderilor de sindicat din CEO cu factorii de decizie de la cel mai înalt nivel. Vă bateți joc de ei! Nu sunteți capabili să aveți o opinie comună, cât despre soluții nici vorbă”, a transmis deputatul PSD Gorj, Mihai Weber.

Vîlceanu a propus ca doar perioada lucrată de mineri și energeticieni înainte de 2001 să fie asimilată condițiilor speciale, fosta grupă I. Ultimii 20 de ani ar rămâne în condiții deosebite sau normale, după cum a avut fiecare.

Weber acuză PNL de manipulare. “Oamenii sunt sătui de populismul vânzătorilor de promisiuni. Opriți-vă din a mai manipula angajații CEO și spuneți adevărul: nu vreți să-i ajutați! Noi, parlamentarii PSD, v-am dat soluția încă de acum câteva luni. O Ordonanță de Guvern rezolva problema într-o singură zi. Nu ați vrut, iar pentru asta am inițiat deja un proiect legislativ de completare a Legii pensiilor”, a transmis Weber.

Deputatul PSD a amintit că până acum salariații au beneficiar doar de legea prin care a fost crescută reducerea vârstei de pensionare pentru cei cu condiții deosebite, lege inițiată de PSD. Weber le cere liberalilor să nu se mai opună aplicării unei legi de care salariații CE Oltenia au mare nevoie.

Vizualizări: 1,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: