Iordache: În mediul rural, prioritățile vor fi apă, canal, gaze și infrastructură rutieră

Senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, a participat, vineri, la întâlnirea primarilor din județ cu Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila. Principalele teme de discuție au fost noul program național de investiții “Anghel Saligny” și finalizarea PNDL.

“Așa cum am tot spus, este important să fim pregătiți să accesăm cât mai multe linii de finanțare, în fiecare localitate. În perioada următoare, în mediul rural, prioritățile vor fi apă, canal, gaze și infrastructură rutieră. Voi asigura sprijin în elaborarea proiectelor oricărui primar gorjean care are nevoie de ajutor pentru că este vital să nu pierdem niciun ban care ar putea ajunge în Gorj!”, a notat, pe pagina de socializare, Ion Iordache.

România are deficienţe în domeniul asigurării utilităţilor de bază, iar Comisia Europeană a iniţiat o procedură de infringement împotriva ţării noastre deoarece reţelele de apă şi canalizare nu sunt încă pe deplin dezvoltate.

În România există fizic 2.057 reţele de canalizare, din care 1.260 sunt funcţionale, în restul de 797 fiind lucrări în diferite stadii de execuţie, iar în ceea ce priveşte situaţia dotării cu staţii de epurare a apelor uzate, au fost inventariate în total 831 staţii de epurare, din care 714 staţii de epurare funcţionale şi 117 staţii de epurare nefuncţionale.

Ministerul Mediului va aloca suma de 1 miliard de euro din PNRR pentru construirea reţelelor de apă şi canalizare, iar în POIM sunt prevăzute încă 318 milioane de euro pentru acelaşi scop. Acest demers este completat de programul “Anghel Saligny”.

Vizualizări: 2,846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: