Ingredientul secret cu care poţi face clătite pufoase!

Clătitele sunt printre cele mai iubite preparate de mic dejun sau deserturi rapide și delicioase. Dacă îți dorești ca aluatul pentru clătite să fie pufos, moale și fără cocoloașe, trebuie să foloseşti un ingredient special pe care îl poți adăuga în amestecul de făină.

Berea sau cidrul pot fi ingredientul spectaculos pentru a face clătite pufoase. Adăugarea berii sau a cidrului în amestecul de făină pentru clătite poate face minuni în ceea ce privește textura și gustul preparatului final. Aceste băuturi conțin dioxid de carbon și drojdie naturală, care ajută la creșterea și aerisirea aluatului, oferind clătitelor o consistență pufoasă și ușoară. În plus, aroma subtilă a berii sau cidrului se pot combina perfect cu celelalte ingrediente și adăugă un plus de savoare.

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecă făina cu puțină sare și zahăr, în funcție de preferințe şi adaugă treptat berea sau cidrul în amestecul de făină, amestecând continuu cu un tel sau o spatulă, până obții o compoziție omogenă și fără cocoloașe. Continuă să amesteci până când obții o consistență lichidă, dar densă, asigurându-te că nu sunt zone cu făină neîncorporată.

Este important să măsurați făina, laptele, ouăle și celelalte ingrediente cu atenție, folosind o cană de măsurare și linguri sau lingurițe de măsurat. Cantitățile exacte vor asigura consistența corectă a aluatului.

Atunci când amesteci ingredientele, fă-o cu grijă și nu exagera. Amestecă până când toate ingredientele sunt bine încorporate, dar nu excesiv, pentru a evita formarea glutenului și pentru a obține clătite pufoase. După ce ai amestecat ingredientele, lasă aluatul să se odihnească timp de aproximativ 15-30 de minute înainte de a pregăti clătitele. Această perioadă de odihnă permite făinii să absoarbă lichidele, ceea ce va duce la o consistență mai omogenă a aluatului și la clătite mai pufoase.

Vizualizări: 1,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: