Iordănescu: Dorim mai mult respect din partea CE Oltenia

Antrenorul care a reuşit să aducă Pandurii pe poziţia a treia în clasamentul primei ligi şi implicit într-o competiţie europeană din vară le cere acţionarilor echipei de fotbal „mai mult respect”. ”Respect” este și sloganul UEFA în toate competiţiile internaţionale şi tocmai asta pare să lipsească la clubul din Târgu Jiu cu aspirații de nivel european și cu rezultate care îl îndreptăţesc la aşa ceva, Edi Iordănescu plângându-se ieri de faptul că oficialii Clubului nu vin în vestiar să le vorbească jucătorilor.

Rămaşi şi fără stadion, şi fără suporterii din Târgu Jiu, acum fotbaliștii constată că cei care ar trebui să le asigure liniştea financiară nu vin să îi privească în ochi, deşi motive de mândrie ar fi suficiente, performanțele echipei fiind istorice în acest sezon.

„Am dori să avem mai mult respect și să fim informați în mod oficial de către acţionarul majoritar (n.r. CE Oltenia) dacă avem susținere sau nu, pentru că, deși am asigurat suporterii că mergem până la capăt, indiferent de situație, nu este ușor să nu îți cunoști situația și să ştii în ce ape te scalzi. Sper ca în perioada următoare să se întâmple acest lucru, poate și cineva oficial să vină să aibă un discurs oficial în fața jucătorilor, o apreciere pentru rezultatele acestor băieți și după care câteva vorbe despre perspectivă”, a spus Iordănescu. Echipa antrenată de acesta este acum în situația de a ajunge campioană a României, în 2012 fiind vicecampioană.  Edi Iordănescu spune însă că despre un astfel de obiectiv nu se mai poate discuta în momentul de față atâta timp cât principalul acționar de la club nu își clarifică poziția.

„Să ieșim campioni din punctul meu de vedere reprezintă un vis. În momentul când vom fi stabili și vom avea clară situația atunci putem vorbi despre lucrurile astea. Nu vând iluzii. Am spus că vom fi în Europa, suntem. Am spus că suntem în play off, suntem. Acum sperăm la cât mai sus, dar în momentul de față în loc să ne concentrăm pe performanță și să fim uniți, să avem o situație ca să știm ce înseamnă perspectivele pentru noi, prin vestiar se vorbește despre datorii, licență, dacă echipa mai are viață anul viitor ca să jucăm legal în Europa anul viitor. Nu asta trebuie să se vorbească în viitor și oricât încerc eu să le canalizez atenția spre altceva tot aici se ajunge”, a precizat antrenorul Pandurilor.

Președintele Clubului, Narcis Răducan, a menționat și el că nu dorește să îi vadă pe fotbaliști în situația handbaliștilor sau a baschetbaliștilor și crede că scenariul de la cele două echipe nu se va aplica și la Pandurii. Responsabilitatea este a tuturor celor care conduc clubul și, deocamdată, suporterii văd doar o liniște totală din partea celor care ar fi trebuit să fi clarificat deja lucrurile. „Am văzut că au avut foarte mult de suferit baschetbaliștii, handbaliștii. Nu vreau să fim în același scenariu. Nu vreau să văd scenariul acesta la fotbal. E vorba de doar trei săptămâni și m-aș bucura dacă acest semna e luat ca o treabă extrem de serioasă, ce afectează întreg sportul gorjean. La modul declarativ toată lumea iubește fotbalul. E de ajuns să vă arăt telefonul să vedeți ce mesaje primim după meciuri. Nu are importanță din ce culoare politică e persoana respectivă sau din ce membru asociat. Toată lumea este mândră de ce fac băieții, dar trebuie să trecem și la fapte și ne presează foarte tare timpul”, a menționat Narcis Răducan.

Vizualizări: 597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: