Pandurii reziliază contractul de zeci de mii de euro cu o televiziune

Un jurnalist din presa centrală a descoperit că Pandurii Târgu Jiu finanţează o televiziune din Severin cu 4000 de euro/lună, în condiţiile în care conducerea clubului se plânge că nu sunt bani nici măcar pentru salariile jucătorilor. Conducerea Pandurii recunoaşte într-un comunicat că publicitatea făcută nu a adus spectatorii la meci, astfel că ia în calcul rezilierea contractului.

Pandurii a semnat cu Terra Sat Severin SRL un contract în valoare de 223.000 de lei, pentru a difuza publicitate în perioada septembrie 2015 -  septembrie 2016. Contractul a fost justificat prin necesitatea de a atrage spectatori la meciuri, Pandurii fiind nevoită să joace meciurile de „acasă” în judeţul vecin, stadionul din Târgu Jiu fiind demolat.

Conducerea Pandurii explică de ce a semnat acest contract, pentru care a avut girul Consiliului de Administraţie. „Oportunitatea investiţiei în publicitate, pe piaţa media din localitatea unde echipa îşi dispută meciurile oficiale şi unde are nevoie de suporteri, a fost analizată în Consiliul de Administraţie al clubului Pandurii. Contractul a fost încheiat cu administratorul judiciar al Terra Sat Severin, după o sondare prealabilă a pieţei media din Mehedinţi, efectuată de către Daedalus Milward Brown – companie cu experienţă în domeniul cercetărilor de piaţă – în urma căreia a reieşit faptul că Radioteleviziunea Severin este lider incontestabil pe piaţa locală de media din județul Mehedinți”, arată Pandurii într-un comunicat.

Conducerea clubului Pandurii ia acum în calcul rezilierea contractului, dat fiind că tribunele au fost goale, în ciuda publicităţii agresive. „A fost făcută propunerea de reziliere a contractului (în contract existând o asemenea clauză), departamentul de marketing al clubului urmând să analizeze alte posibilităţi de atragere a spectatorilor la meciurile echipei. Din suma totală prevăzută în contract, clubul a achitat mai puţin de 10 procente”, arată comunicatul Pandurii.

REACŢIE

Ion Călinoiu, reprezentantul Consiliului Judeţean în AGA Pandurii, susţine că nu ştie nimic despre acel contract. „Nu ştiu efectiv nimic despre acest contract. N-am fost de nici un fel consultat. Nu pot să mă pronunţ pe această problemă. În mod evident, voi verifica acest aspect”, a declarat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 1,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: